STARŠÍ NOVINKY


 
 
2011
 
28.12.-17. 12. proběhl tradiční Vánoční závod, Sparťanská klouzačka. Z našich borců se zúčastnili pouze Sedláčkovi. Za to jich bylo mnoho. :-) Výsledky v tomto závodě nejsou důležité, takže se spíš podívejte na atmosféru závodu: příjemně unaveným borcům vůbec nevadí, že sedí na zemi :-), asi už tuší výhru ...
-den po Klouzačce proběhl další již tradiční závod, Večerník Praha. Z našich borců se zúčastnili Tomáš s Lubošem, Petra s Jardou a Jitka. O tom jak probíhal závod se dočtete na stránkách závodu. Výsledky našich: 30. Tomáš, 31. Jitka, 63. Petra a 64. Jarda.
-ve středu před svátky proběhl poslední trénink. Fanda připravil poznávací noční hru po Žalově. Po hře došlo na vyhlášení podzimní části žebříčku. Vyhrál tradičně Tomáš, druhá byla Linda a třetí Jára.
-informace k běžkovému soustředění: sraz v pátek 6. 1. na nádraží v Roztokách v 15:45. Odjezd vlakem v 16:00. Pro neroztocké: jedeme přes Masaryčku na Černý Most, odjezd z Černého Mostu v 17:00. Nějaké lyže a nejtěžší batohy bude možné odeslat autem. Ubytování je od autobusu docela blízko, ale stejně netahejte zbytečnosti. Spacák netřeba. Věci si zabalte do batohu na záda a do malého batůžku (který využijete i na běžky) si připravte věci do autobusu (jídlo, pití). S sebou: běžky, hůlky, oblečení na běžky (tedy více tenkých vrstev, žádné tlusté kombinézy apod.), čepici, rukavice, oblečení na večerní hrátky ve sněhu (oteplovačky), oblečení do chalupy, pantofle, hygienické potřeby. Na nohy boty do sněhu - pohorky apod. Jídlo: na cestu a páteční večeři, snídaně a sobotní výlet + dobroty. Společně budeme vařit sobotní večeři a nedělní oběd, čaj k snídani zajištěn. Kartičku zdravotní pojišťovny či její kopii nebudeme vybírat, nechť si je děti nechají u sebe. Kdo má, tak Opencard. Prosím juniory (Žofka, Terka , David, Adéla) aby si vzali spacáky, případně karimatku. Návrat: v neděli v 19:00 na nádraží v Roztokách (18:10 Černý Most). Peníze: vybírat budeme 560,- Kč (doprava, ubytování jídlo). Doporučené kapesné cca 60,- - 100,- Kč - v sobotu se budeme stavovat na polské chatě, kde mají spoustu exotických dobrot, například žurek, bigoš, nalešniky, klusky šlaskie či zapiekanky :-) Email byl odeslán pouze přihlášeným, takže pokud Vám přišel a nejedete, dejte, prosím, vědět Jitce. Nejsme si jistí, zda-li se chystá Eliáš - takže, prosíme, o potvrzení/vyvrácení účasti.
-informace k akcím v lednu a únoru: první trénink po Vánocích bude ve středu 4. ledna. Protože ve stejný den proběhne - již tradiční - závod F1 v Ticháči, využijeme to a zúčastníme se v rámci tréninku. Sraz normálně v 16:30 na hřišti u žalovské školy, společný přesun do Ticháče (autem). Kdo dojíždí, může dorazit rovnou v 17:00 do Tichého údolí, na Buď Fit hřiště (co je vždycky Kuličkiáda a bývala tam lanovka - viz plánek). Po té společný noční trénink, s doprovodem ve skupince. Konec cca 18:00 v Ticháči nebo kolem 18:30 nahoře v Roztokách - děti rozvezeme. S sebou: věci na běhání po lese, buzolu, baterku či čelovku. Dorostence a pokročilé zveme k účasti na F1, sraz v 18:45, start v 19:00. Po té výroční posezení U zvířátek. Dále připomínáme, že v neděli 19. 2. pořádáme závod Pražské zimní ligy na Juliáně (Statenice) a že jsou všichni srdečně zváni. Tratě budou vhodné i pro malé, případně pro rodinnou vycházku a pak nám můžete pomoc nalévat čaj a zapisovat výsledky.
7.12.-byl aktualizován žebříček. Došlo ke změně na 2. a 3. místě. Linda se posunula na druhé a Majda na třetí. První je tradičně Tomáš.
-na Mikulášově kufru jsme minulý pátek měli 2 zástupce: Tomáše a jeho bráchu Filipa. Tomáš to zkusil s dospělákama na trati F1 a asi se trošku zapotil, když překvapení, které bylo na trati byly některé chybějící cesty. Ale skončil velice pěkně na osmém místě. Filip v Holátkách s doprovodem skončil na pátém místě. O závodě si můžete tradičně přečíst na Jírovic stránkách.
-dnes proběhla další tradiční oddílová akce před Vánocemi - Mikulášský závod. Start a cíl byl tradičně ve školní družině roztocké školy a běhali jsme jednak na zahradě, ale i po Školním náměstí a okolí. Sešlo se nás okoli dvaceti, takže konkurence byla veliká. Po závodě jsme rozdali tradiční perníčky od Klinkerů a dali hobla Jitce (měla narozeniny :-).
1.12.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se stále nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-už delší dobu je zveřejněn oblastní žebříček jednotlivců a oblastní žebříček družstev. Výsledky našich: 3. Ája (jen těsně jí uniklo béčko), 4. Linda, 1. Hanka D14 (zisk béčka), 2. Žofka D16 (zisk béčka), 2. Adéla D18 (zisk béčka), 4. Terka D18, 1. Tomáš H14 (zisk béčka), 7. Filip H14 (béčko těsně uniklo), David H16 (nehodnocen). Družstva: 3. v žactvu (super!), 5. v dorostu. Mohlo by to být lepší, kdyby ... k lepším výsledkům často stačilo jen objet více závodů, ale i tak jsme v podzimní části byli velice úšpěšní! Zisk 4 béček, tak to tu ještě asi nebylo ...
-i veteráni mají již spočten oblastní žebříček: 17. Petra D35L, 1. Sváťa D45L (super!) a 39. Jarda H35L.
- příští týden se místo tréninku bude konat tradiční Mikulášský závod na školní zahradě a Školním náměstí (máme povolení ZŠ). Sraz v 16:30 před školní družinou v Roztokách (!). Konec mezi 17:30 a 18:00. Můžete pozvat i spolužáky či sourozence. S sebou: baterku, buzolu a oblečení na běhání venku.
- poslední předvánoční trénink bude 21. 12. Dojde k vyhlášení výsledků oddílového žebříčku za podzim, vemte si baterku či čelovku. Bude nějaká noční hra.
- zimní běžkové soustředění bude 6. až 8. 1. v Harrachově. Vhodné i pro běžkové začátečníky. Program: výlet na polskou chatu Orle, klouzákování, zimní hry a hrátky. Odjezd v pátek odpoledne, návrat v neděli večer. Cena cca 550,- Kč. Je nutné mít s sebou běžky. Ubytování na postelích, spacáky tentokráte netřeba. Přihlášky nejlépe přes oddílový přihláškový systém do 10. 12.
- definitivní termín tábora je 12. - 18. 8., Sloup v Čechách. Okolnosti nakonec rozhodly za nás - jindy nebylo volno. Hlásit se můžete přes přihláškový systém.
24.11.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se stále nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-po hodně dlouhé době máme novou vtipnou ;-) anketu. Autorem je David.
20.11.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se stále nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-minulý víkend plus pátek a čtvrtek večer (a vlastně i pondělí ráno) jsme strávili v Benátkách a Padově v Itálii. Jeli jsme sem tradičně s KAMarády, skupinou "umělců" jedoucích na Biennale a několika dalšími jedinci z jiných oddílu na fantastický závod konaný v uličkách italských Benátek. K tomu jsme v sobotu přidali jeden závod Adriatic meetingu v Padově, návštěvu obou měst, pizzu, lovení kešek, ... Sobotu i neděli bylo nádherně, kolem 15 stupňů a tak jsme si to užívali. Samotný závod byl úžasný! Ač mapa není těžká, tak Vás neustále nutí se do ní koukat, protože jinak nemáte moc šanci se při kufru rychle najít ve spleti kanálů a úzkých uliček. Celý závod neustále řešíte kterou uličkou a přes který most pokračovat dále, prodíráte se turisty, ... zážitek! Bydleli jsme ve dvou hostelech. První byl v centru Benátek a byli zde všichni kromě dorostenců. Dorostenci bydleli v druhém hostelu na jižním ostrově La Giudecca (bydleli jsme tu již při první návštěvě Benátek v roce 2008). Aby se mohli po Benátkách pohybovat, tak měli zakoupenou jízdenku na Vaporetto (místní MHD provozované loděmi). Výprava se vydařila a již plánujeme jak příště vezmeme Pálavy a budeme brázdit kanály ... :-) Anebo, že uspořádáme noční hru ve vylidněných uličkách ... Výsledky Adriatic meetingu: 9. Tomáš M14, 10. Filip M14, 11. Majda W12, 24. Adéla W18 a 25. Žofka W18. Výsledky Benátky: 22. Filip M14, 31. Tomáš M14, 33. David M16, 37. Majda W12, 42. Žofka W16, 32. Adéla W18 a 46. Terka W18.
-v tradiční termín, tedy 17. listopadu se konal oblíbený netradiční závod. Řeč je o SMIKu, tentokrát s centrem na tenisových kurtech v Říčanech. Běželo se na mapě Migrující raci. Někteří to opět nepochopili (že Fando :-) ... Výsledky: 112. Terka, 193. Petra, 211. Sváťa s Hankou a Ájou, 256. Linda, 60. Tomáš, 113. David, 222. Filip, 228. Jarda (to je pořadí celkově za D a H, ve svých kategoriích jsou na tom všichni podstatně lépe).
9.11.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se stále nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-na HULK nakonec kluci nepůjdou, jsou bohužel moc mladí a nevyhovují tak podmínce rozpisu. :-(
-Jitka společně s Ádou Kožinovou získaly na víkendovém mistrovství republiky v horském orientačním běhu zlaté medaile za první místo v kategorii DD. Gratulujeme!
2.11.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se stále nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-jelikož jdeme (Jitka, Fanda, Tomáš, David, Filip) za 14 dní (16. 11.) na legendární Hulk, tak trénink nebude ...
-dnes proběhl první trénink v tělocvičně. Připomínám, že před ní chodíme vždy na půl hodiny ven. Začátek v 16,30, tělocvična je od 17,00. Končíme v 18,00 v tělocvičně (žalovské). Pro všechny platí, že je potřeba do tělocvičny nosit na přezutí boty. Člověk bez bot bude poslán domů!
-první "mapový" trénink na ulici skončil trošku fiaskem, kdy závod tak na 7 minut, trval aspoň dvacet, jelikož první (nejspíš Tomáš) zátahl celý vláček do kufru. Úplně jak na štafetách, kdy všichni závodí, ale nikdo se nepodívá kam se má vlastně běžet ... :-)
31.10.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
- v neděli proběhl poslední oblastní žebříček. Běželo se kousek od Roztok, v pražské Šárce. Už bylo trošku zima, ale jinak pěkně. Bylo nás tam opět docela dost a snad jsme i byli trošku vidět: 6. Ája D12, 7. Linda D12, 7. Hanka D14, 3. Žofka D16, 5. Adéla D18, 19. Petra D35L, tradičně 1. Sváťa D45L, 6. Jára H10, 4. Filip H14 (po dlouhé době na závodech a běžel velice pěkně), 10. Tomáš (jak běžel?), 5. Jarda H35K a 38. Pája HDR.
23.10.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
-o víkendu proběhly další dva pěkné oblastní žebříčky. Běželo se na Kokořínsku za tradičního pořadatelství Kotlářky. A v tradičním terénu - kopce a skály. Protože oba závody měly shodné shromaždiště, odebrali jsme se na noc na statek do Osinalic, kde už jsme několikrát byli. Spánek v jurtě jsme odmítli, jelikož ve statku již byla pěkně roztopená jiná místnost. Byli jsme tam sice jako sardinky, ale bylo to fajn a bylo nám teplo. Před přesunem do Osinalic jedna část zkoušela kdesi lézt po skalách (prý došlo jen na slanění) a ta druhá lovila kešky (bez pomoci jiný keškařů bysme toho moc nenašli :-). Výsledky sobota: 2. (!) Ája D12, 13. Linda D12, Sylva s Áňou mimo soutěž v D12 poslední (nepřisly včas na start), 13. Hanka D14, 6. Žofka D16, 3. Terka D18, 5. Adéla D18, 5. Sváťa D45L, 18. Kryštof H10, 27. Jáchym H10, 2. (těsně) Tomáš H14, 3. Filip HDR. Výsledky neděle: 14. Patrik HDR (mimochodem dnes do závodu nastoupili všichni Sedláčci, všech 6 kusů :-), 6. Ája D12, 10. Linda D12, 9. Hanka D14, 4. Žofka D16, 3. Adéla D18, 4. Terka D18, Petra bohužel DISK kvůli limitu (jinak má všechny terčíky), 1. Sváťa D45L, Jáchym běžel ve dvojici s Prokopem H10, 3. Jára H10L, 5. Tomáš H14, 2. David H16, Jarda DISK v H35K (skončil na sporné kontrole 52), 1. Filip HDR a 14. Patrik HDR. O závodech píše tradičně Luboš.
-na Hynkově Bludičce se objevil Tomáš. Zdá se, že nám roste další milovník nočních závodů. Skončil jedenáctý.
20.10.-příští středu (26. 10.) není trénink, neboť jsou podzimní prázdniny. Další týden (2. 11.) je trénink již v tělocvičně v Žalově od 16:30 do 18:00. První půl hodiny jsme tradičně venku na hřišti před školou, od pěti do šesti v tělocvičně. Vchod do tělocvičny je z postranní ulice. S sebou si noste: oblečení pro pohyb venku (na hry, na běh). Tedy sportovní boty a sportovní oblečení (teplé) a oblečení do tělocvičny (zejména sportovní obuv!). Kdo nebude mít boty do tělocvičny, nebude vpuštěn. V případě nouze si mohou žalovské děti dojít do šatny pro cvičky. Pohyb po tělocvičně naboso je nebezpečný - klouže to, narazíte si patu nebo si urazíte palec! 17. listopadu zveme všechny alespoň trochu zkušenější na SMIK - závod s migrujícími kontrolami. Poběží se v Říčanech. Mohou startovat libovolná družstva - dvojice, trojice, děti s rodiči apod. Podrobnosti najdete v přihláškovém systému. 16. 11. trénink není!
19.10.-byl aktualizován žebříček. Na pořadí prvních tří se nic nemění (vede Tomáš, na druhém místě je Ája s Hankou, třetí je Linda).
10.10.-o víkendu proběhlo Mistrovství republiky štafet, družstev a oblastních výběrů žactva. Měli jsme tu tři zástupce: Tomáše, Hanku a Áju. Všichni tři zaběhli velice pěkně a podíleli se tak svým dílem na úspěchu či neúspěchu oblastních štafet a družstev. Letos se nám moc nedařilo, skončili jsme až třináctí.
-byl aktualizován žebříček. Vede Tomáš, na druhém místě je Ája, Hanka, třetí je Linda.
5.10.-byl aktualizován žebříček. Vede Tomáš, na druhém místě je Ája, Hanka a Linda.
-o víkendovém žebříčku píše Luboš na Jírovic stránkách
29.9.-byl aktualizován žebříček. Vede Tomáš, na druhém místě je Ája, Hanka a Majda.
28.9.-dnes nebyl trénink, ale místo něj jsme se zúčastnili dalšího oblastního žebříčku, tentokrát v Praze na Chodově (Opatově). Běžel se sprint v místním parku a přilehlém sídlišti a byl překvapivě pěkný. Výsledky: 10. Anička D10, 6. Ája D12, 7. Linda D12, 9. Hanka D14, 3. Žofka D16, 4. Áda D18, 18. Petra D35, 4. Sváťa D45, 9. Kryštof H10, 18. Jára H10, 3. Tomáš H14, 5. Filip H14, 27. Kryštof H14 (premiéra na závodech), 27. Jarda H35, 4. Filip HDR a 59. Patrik HDR. Dnes nás bylo celkem na závodě 16 (!), neuvěřitelné! :-)
4.9.-první trénink po prázdninách bude ve středu 7. 9. od 17,00. Sraz tradičně u skautů. Bližší informace byly odeslány mailem.
9.8.-v neděli jsme se vrátili z pětidenních v Novém Boru. Bydleli jsme ve stanech na zahradě tomíckého Herberku ve Sloupu v Čechách a na etapy jsme docházeli pěšky či dojížděli na kole přes les. Ve volných chvílích, když jsme zrovna nezávodili jsme zavítali do Nového Boru na mikrosprint, lovili jsme kešky, byli jsme na koupališti, viděli jsme 3 pohádky v lesním divadle, navštívili jsme novou rozhlednu nad Sloupem ... a asi by se ještě něco našlo. Počasí bylo na závody přívětivé, na ostatní věci mohlo být lépe. Celkové výsledky našich borců: 12. Ája, 14. Majda D12, 8. Hanka D14, Žofka bohužel jednu etapu diskla, takže celkově není v D16 hodnocená, 16. Áda D18, 2. (!) Sváťa D50, Juráš neodběhnul všechny etapy, takže je na tom s celkovým hodnocením obdobně jako Žofka. Naši nejoblíbenější :-) trenéři skončili takto: 6. Jitka v D35 a 18. Fanda v H21E. Fotky.
26.7.-tábor bude již za měsíc a tak zveřejňujeme pokyny [DOC] a seznam věcí [DOC]. Shodné informace šly mailem.
17.7.-na MČR v krosu veteránů skončila Petra na vynikajícím 3. (!) místě.
29.6.-po 6 závodech žebříčku B jsou Tomáš na 20. (H14B) a Juráš 3. místě (H20B). Případné áčko je pro oba letos asi těžko dosažitelné (asi ani teoreticky).
-konečné pořadí jarní části žebříčku mládeže středočeské oblasti jednotlivců: 3. Ája D12 (zisk béčka!), 5. Linda D12 (zisk béčka!), 6. Hanka D14, 4. Žofka D16, 3. Áda D18, 5. Tomáš H14 (zisk béčka!), ostatní bez pořadí. V průběžném pořadí oddílů jsme v žactvu skončili třetí a v dorostu šestí (poslední). Mohlo by to být lepší, kdyby jsme více jezdili na závody ... Ale i tak je zisk 3 béček skvělý!
- o víkendu proběhla poslední dvě kola českého žebříčku B. Od nás běžel pouze Tomáš. V sobotu při neúčasti závodníků reprezentujících na 5. letní olympiádě dětí a mládeže skončil na výborném 4. místě. V neděli (v mnohem větší konkurenci) skončil na 20. místě. O závodech si pochopitelně můžete přečíst na Jírovic stránkách.
23.6.-po 4 závodech žebříčku B jsou Tomáš na 21. (H14B) a Juráš 2. místě (H20B).
-průběžné pořadí žebříčku mládeže středočeské oblasti jednotlivců: 3. Ája D12, 5. Linda D12, 14. Majda D12, 6. Hanka D14, 4. Žofka D16, 3. Áda D18, 5. Tomáš H14, 9. Matěj H16. V průběžném pořadí oddílů jsme v žactvu třetí a v dorostu pátí.
- průběžné pořadí Enacon cupu: 21. Kačka D10, 23. Aneta D10, 8. Ája D12, 11. Linda D12, 31. Majda D12, 13. Hanka D14, 8. Žofka D16, 8. Áda D18, 24. Jára H10 a 8. Tomáš H14.
22.6.- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Konečné pořadí po celé jarní části: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Kačka.
- výsledky závodu PPŽ, který pořádála Pragovka 18. 5. 2011 v pražském Krčáku: 7. Ája D12, 15. Linda D12, 11. Hanka D14, 17. Jára H10, 18. Šimon H12, 3. Tomáš H14, 15. Kačka D10L, 16. Aneta D10L, 15. Jáchym H10L, 21. Jonáš H10L, 7. Filip HDR, 32. Patrik HDR, 11. Matěj T3, 15. Sváťa T3, 31. Žofka T3 a 64. Jarda T3. Pořadatelé měli co dělat. Přišlo více než 400 (!) závodníků.
- 19. května jsme se zúčastnili Přeboru škol. Z našeho oddílu se ho zúčastnilo více než deset členů startujících jak za školy Prahy, tak za školy středočeského kraje. Ač jsme to vůbec nečekali, tak to byla účast velice úspěšná! Nejpočetnější zastoupení jsme měli v ZŠ Roztoky a ta obsadila v kategorii 4. a 5. tříd ZŠ druhé (!) místo. Je to soutěž kolektivní, kde se sčítají body za výsledky jednotlivců. A jak skončili naši v jednotlivcích? 4. - 5. třídy: 6. Kačka, 10. Anička, 11. Aneta, 13. Priyanka, 17. Máří, 1. Šimon, 13. Kryštof a 22. Jonáš. Výsledky našich startujících za ostatní školy: 4. - 5. třídy: 9. Linda, 6. - 7. ročník: 4. Tomáš, 8. - 9. ročník: 1. Bára, 9. Hanka, 1. - 4. ročník SŠ: 6. Adéla a 7. Žofka.
- výsledky sprintu a štafet, které se konaly 21. 5. 2011 v Pardubicích a v Újezdu u Chocně. Z nás byl na závodech pouze Tomáš, který skončil ve sprintu 17. s dvěma minutami odstupu za Jirkou Valáškem. Ve štafetách skončil ve společné oblastní štafetě společně s Petrem Brázdilem z ODV a Šimonem Hausenblasem z KAM šesté místo.
- výsledky závodu štafet, které se konaly 22. 5. 2011, kde od nás byl pouze Tomáš. Běžel v oblastní středočeské štafetě společně s Otou Škvorem (KAM) a Petrem Brázdilem (ODV). Skončili pátí v H14.
- výsledky dalšího závodu PPŽ, který byl pořádán 25. 5. 2011 zároveň jako oblastní přebor ve sprintu. Bylo nás tam nevídaných 19 závodníků! To se snad ještě nestalo. Běželo se na pražském Žižkově na Pražačce v nepříliš hezkém lese, přilehlém parku a zástavbě. Pro některé z našich to byla první závodnická zkušenost. Výsledky našich: 4. Kačka D10, 9. Aneta D10, 6. Ája D12, 10. Linda, 13. Majda D12, Šimon DISK MS D12, 10. Hanka D14, 5. Žofka D16, 3. Adéla D18, 13. Petra D35, 3. Sváťa D45, 18. Jára H10, 4. Tomáš H14, 17. Jarda H35, 4. Anička D10L, 5. Priyanka D10L, 2. Kryštof H10L, 3. Jáchym H10L.
- výsledky 2 sprintů pořádaných v Mělníce 29. 5. 2011. Výsledky dopoledne: 6. Ája D12, 13. Linda D12, 11. Hanka D14, 19. Petra D35, 3. Sváťa D45, 18. Jára H10, 5. Tomáš H14, 18. Jarda H35, 3. Filip HDR. Výsledky odpoledne: 9. Ája D12, 11. Linda D12, 10. Hanka D14, 13. Petra D35, 2. Sváťa D45, 7. Jára H10, 7. Tomáš H14, 16. Jarda H35.
- výsledky závodu PPŽ, který se konal 1. 6. 2011 v pražském Ládví: 1. Filip HDR, 18. Patrik HDR, 9. Linda D12, 12. Majda D12, 14. Jára H10, 1. Tomáš H14.
- výsledky závodu žebříčku B Čechy, které se konal 4. 6. 2011 na Pařezu (tam co jsme měli tábor): 25. Tomáš H14B a 3. Juráš H20B.
- výsledky závodu žebříčku B Čechy, které se konal 5. 6. 2011: 25. Tomáš H14B a 3. Juráš H20B.
- výsledky závodu PPŽ závodu, který jsme pořádali 8. 6. 2011 na Vrabci: 3. Filip HDR, 6. Aneta D10, 7. Priyanka D10, 9. Kačka D10, 13. Anička D10, Máří DISK D10, 7. Linda D12, 9. Ája D12, 6. Hanka D14, 7. Kryštof H10, 17. Jára H10, Matěj MS H10, 1. Tomáš H14 (kategorie byla bohužel zrušena), Petra DISK T3.
- výsledky závodu štafet PPŽ: 11. Majda, Kačka, Linda D14 a 7. Tomáš, Šimon, Filip B. H14. Ještě běžel Jára ve štafetě D14 DKP, ale bohužel nenašel všechny kontroly. Tak snad příště!
- výsledky posledního jarního oblastního žebříčku: 4. Ája D12, 7. Hanka D14, 4. Sváťa D45L.
- Sedláčkovi (Petra, Linda, Jára, Jarda a Patrik), Jitka, Fanda, Anička, Priya, Máří, Majda, Adéla, David a Terka byli místo závodění na vodě. Jeli jsme Ohři z Lokte to Radoušova s přespáním u peřeje Hubertus. Jeli jsme jako tradičně s KAMarády a bylo nás dohromady kolem 50. Počasí docela ušlo, v neděli to bylo horší. Jako vždy došlo na pár cvakanců :-). Bylo to dobré, škoda, že místy bylo málo vody a že jsme trošku drhli. Cestou jsme nezapomněli udělat zastávku u pramene Mattonky, kde jsme si pochopitelně natočili citrónovou :-). V sobotu jsme cestou a na tábořišti zvládli i tři kešky. Akce se vydařila, takže za rok Ahóój!
- dnes proběhl poslední trénink před prázdninami. Místo mapování jsme jen hráli hry. Na závěr došlo na vyhlášení jarního snažení všech - oddílového žebříčku. Ti nejlepší dostali poukázky do cukrárny, kde si budou moci koupit něco dobrého. Ale i na ostatní něco zbylo. Další trénink bude až v září po prázdninách.
16.5.- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Aneta.
- o víkendu proběhly první dva závody žebříčku B Čechy. V sobotu se běžela klasika na mapě Holubí vrch s centrem v Mostku a v neděli úžasná krátká na mapě Malá opička v Horní Nové Vsi u Lázní Bělohrad. Naše barvy hájil pouze Tomáš: v sobotu 20. a v neděli 32. v H14B. Postupy si můžete nakreslit či prohlédnout na OB postupy.
9.5.- připomínám, že tréninky teď v Roztokách nejsou a že místo nich budeme jezdit na Pražský pohár žactva.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Aneta.
- ve středu proběhl první ze závodů Pražského poháru žactva. Pořádála Kamenice na Kamýku. Z našich se zúčastnil (ostatní byli na tréninku v Roztokách) pouze Tomáš a obsadil v H14 šesté místo. O závodě tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách.
5.5.- od příští středy budeme v rámci tréninku jezdit na závody Pražského poháru žactva. Sraz vždy na nádraží v Roztokách v 15:40, odjezd vlakem v 15:55 směr Praha - Holešovice. S touto skupinkou pojede vždy Fanda. Kdo by nestíhal, může jet s Jitkou vlakem v 16:25. Návrat do Roztok kolem 19:30. Ohledně tréninku příští týden se obracejte na Fandu. Budeme rádi, pokud se přihlásíte přes oddílový přihláškový systém. Pokud se však nepřihlásíte a pojedete, nic se neděje. Zrovna tak nevadí, pokud se přihlásíte a nepojedete - v tomto případě se žádné storno za startovné neplatí, na rozdíl od běžných závodů. Výjimka je sprint 25.3., což je závod středočeského žebříčku, na který je nutné se přihlásit přes přihláškový systém, a startovné pro žactvo 40 Kč, pro dorost a dospělé 90 Kč. S sebou vždy: věci na běhání, tramvajenku (kdo má), kdo ne, tak 2 lístky na MHD ( Praha + I. pásmo), pití a svačinu, 20 Kč na startovné. Přehled závodů: 11. 5. Troja, 18. 5. Krčský les, 25. 3. sprint Židovské pece, 1. 6. Ládví, 8. 6. Suchdol, 15. 6. Klánovice. 22. 6. bude závěrečný trénink před prázdninami - Roztoky, v 17:00 u skautů, vyhlášení žebříčku. Připomínáme letní tábor - opravdu se už nikdo další nechystá? Čekali jsme větší zájem ...
26.4.-byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Došlo k větším změnám díky účasti na Velikonočním soustředění: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Aneta
-od čtvrtka do pondělí jsme byli na tradičním již 10. společném velikonočním soustředění s kamarády z SK Kamenice. Bydleli jsme v kempu Termit a běhat jsme chodili či jezdili do okolních krásných terénů. Kromě tréninků se část zúčastnila taktéž tradiční velikonoční akce - závodů Pražské Velikonoce. Běželo na mapách Svatá Barbora a Stvolínecké nivy. Z našich běžel pouze Tomáš. Ale pouze první etapu. Pak bohužel kvůli nemoci odjel domů. V první etapě skončil v H14 na 12. místě. Celé soustředění nás provázelo krásné slunečné teplé počasí, někteří odvážlivci dokonce vyzkoušeli koupel v rybníce. Tradiční program: tréninky, tréninky, štafety (běželi i notoričtí odpírači rychlejšího pohybu :-), hry, "ples", koledování a polevání vodou. Vše zakončila tradiční závěrečná hra kluků proti holkám. A jako již tradičně zvítězily holky. O závodě a soustředění tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách a taktéž Martin Škvor na jeho stránkách. Můžete se taktéž podívat na fotky od Zuzky Škvorové.
-byly spočítané oblastní žebříčky po šestém kole - jednotlivci: D12 - 3. Ája, 8. Linda, D14 - 3. Hanka, D16 - 7. Žofka, D18 - 3. Adéla, H14 - 7. Tomáš. Družstva: 3. žactvo, 6. dorost.
20.4.- nejbližší trénink bude ve středu 27. 4., sraz v 17,00 u skautů (!). Končíme v 19,00 taktéž u skautů. Noste si buzolu a pití!
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří se nezměnilo: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Kryštof. Dopředu se dostávají ti, kdož chodí na tréninky a zejména na závody.
- o víkendu proběhly další 2 oblastní žebříčky za pořadatelství SKOB Slaný na mapě Kejkol. Dopoledne se běžela krátká jako oblastní přebor a odpoledne sprint. Les je tam krásný a tak se to většině asi líbilo. Urvali jsme několik pěkných umístění. Dopoledne: 5. Ája D12 (3. v oblastním přeboru), 9. Linda D12, 15. Hanka D14, 3. Sváťa D45L (1. Jitka), 4. Jára H10L (těsně za třetím), 5. Kryštof (těsně za Járou) H10L, 4. Tomáš (těsně za třetím :-) H14, 14. Filip HDR. Odpoledne: 6. Ája D12, 9. Linda D12, 10. Hanka D14, 15. Petra D35K, 1. Sváťa (Jitka neběžela :-), 2. Jára H10L, Tomáš byl na diskotéce (neumí kódy!), 1. Filip HDR, 9. Jaroslav P. Web závodu. O závodě tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách.
14.4.- nejbližší trénink bude ve středu 20. 4., sraz v 17,00 u skautů (!). Končíme v 19,00 taktéž u skautů. Noste si buzolu a pití!
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří: 1. Tomáš, 2. Linda, 3. Kryštof.
- o víkendu proběhly 3 oblastní žebříčky. Pořádalo VSP v krásném, ale těžkém (hlavně fyzicky) lese v Dobřichovicích. Dopoledne i odpoledne se běžela krátká. Odpolední závod se běžel jako hendikep z dopoledního závodu. V neděli se ve stejném prostoru běžela klasika. Web závodu. O závodě tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách. Výsledky našich (sobota dopoledne): 7. Anička (premiéra na závodě, ale zvládla to!), 4. Ája D12, 5. Hanka D14, 7. Žofka D16, 5. Adéla (nemocná) D18, 1. Sváťa D45L, 20. Jáchym H10L, 7. Tomáš (se sádrou na ruce) H14, 4. Filip HDR, 11. Áňa HDR, (sobota odpoledne v součtu za dopolední a odpolední závod): 7. Ája D12, 7. Hanka D14, 6. Žofka D16, 5. Adéla D18, 1. Sváťa D45L, 9. Tomáš H14 (stále se sádrou :-), 2. Juráš T4 (dopoledne neběžel), (neděle): 4. Ája D12, 14. Linda D12, 8. Hanka D14, 9. Sváťa D45L, 8. Tomáš (proč pořád tahá tu sádru? :-) H14, 9. Filip HDR. Na stránkách OB postupy si můžete zakreslit své postupy a zároveň se podívat jak běželi ostatní.
- průběžné pořadí veteránského žebříčku: 1. Sváťa D45L.
- průběžné pořadí Enacon cupu: 6. Ája D12, 13. Linda D12, 9. Hanka D14, 7. Žofka D16, 7. Adéla D18 a 8. Tomáš H14.
6.4.- nejbližší trénink bude ve středu 13. 4., sraz v 17,00 u skautů (!). Končíme v 19,00 taktéž u skautů. Noste si buzolu a pití!
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří: 1. Tomáš, 2. Kryštof, 3. Linda.
- v neděli proběhl druhý oblastní žebříček. Pořádalo MFP v Říčanech. Krásné počasí přilákalo obrovské množství závodníků. Na některé dokonce nezbyly čipy. Web závodu. O závodě tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách. Výsledky našich: 7. Ája D12, 10. Linda D12, 7. Hanka D14, 13. Petra D35K, 2. Sváťa D45L, 15. Jára H10L, 22. Jáchym H10L, 5. Tomáš H14 a 16. Filip HDR. Jitka v akci ...
- průběžné pořadí veteránského žebříčku: 1. Sváťa D45L.
- průběžné pořadí Enacon cupu: 3. Ája D12, 6. Linda D12, 8. Hanka D14, 8. Žofka D16, 7. Adéla D18 a 6. Tomáš H14.
30.3.- dnes proběhl poslední trénink se srazem u žalovské školy. Od příště budeme mít opět sraz u skautů a se začátkem od 17,00 hod. Končit budeme v 19,00 hod. Budeme chodit běhat do lesa (za každého počasí), takže se podle toho oblečte. Nejbližší trénink bude ve středu 6. 4., sraz v 17,00 u skautů (!).
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří: 1. Tomáš, 2. Kryštof, 3. Aneta.
27.3.- v pátek a v sobotu proběhly první letošní oblastní závody. Prvním závodem byl nočák, druhým oblastní žebříček na krátké trati. Oba závody se běžely ve stejném pěkném lese (jen ty páchnoucí kanály ...) v Újezdě nad Lesy. Jak jsme dopadli? V pátek z roztockých běžel jenom Tomáš a v konkurenci 3 závodníků vylezl na stupínek nejvyšší. V sobotu už nás bylo podstatně více: 4. Ája D12, 11. Linda D12 (ta první kontrola, že :-), 11. Hanka D14 (zásek na třetí kontrole), 4. Žofka D16 (předsběrka bývá nejtěžší ...), 4. Adéla D18, 13. Petra Sedláčková D35K (nebýt první kontroly mohlo to být velice dobré, tak snad příště :-), 1. Sváťa D45L, 5. Kryštof H10L (bez popisů), 9. Jára H10L, 14. Jáchym H10L, 9. Tomáš H14, 10. Filip HDR, 13. Jaroslav Sedláček P3, Jiráskovi v P3 bohužel DISK. Web závodu. O závodech tradičně píše Luboš na Jírovic stránkách.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. První je Tomáš, na druhé místo se vyšvihnul Kryštof, třetí je Aneta.
23.3.- nejbližší trénink bude ve středu 30. 3., sraz jako obvykle v 16,30 u žalovské školy. Pokud to počasí dovolí zůstaneme venku. Bude to poslední trénink se srazem u žalovské tělocvičny. Od dubna budeme mít sraz u skautů a od 17,00 hod.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Pořadí prvních tří zůstává beze změny: 1. Tomáš, 2. Aneta, 3. Kačka.
- 12. 3. se Tomáš zúčastnil 2 etap Velké ceny Líšné. V paměťáku skončil 15. a v mudrlantském OB dvaadvacátý. O závodě si tradičně můžete přečíst na stránkách Luboše, Filipa a Tomáše.
9.3.- nejbližší trénink bude ve středu 16. 3., sraz jako obvykle v 16,30 u žalovské školy.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Opět došlo ke změně na čele žebříčku. Do vedení se dostal Tomáš, druhá je Aneta a třetí Kačka.
- hlaste se na první závody. Začínáme nočákem a krátkou v Praze - Klánovicích. Kdo chodí na tréninky, měl by jezdit i na závody, aby ukázal co se naučil! Navíc si účastí lze velmi polepšit v oddílovém žebříčku.
2.3.- nejbližší trénink bude ve středu 9. 3., sraz jako obvykle v 16,30 u žalovské školy.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Opět došlo k malé změně. Na třetí místo se vyšplhal Kryštof.
- byl zaktualizován přihláškový systém. Již v něm jsou aktuální informace k prvním dvou oblastním žebříčkům a přeboru v NOB. Tak se hlaste! Stejně tak se přihlašujte na velikonoční soustředění a ostatní akce.
23.2.- nejbližší trénink bude ve středu 2. 3., sraz jako obvykle v 16,30 u žalovské školy.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Došlo k malé změně. Na třetí místo se za Anetu a Kačku dostala Linda.
- v přihláškovém systému je možné se již přihlašovat na většinu akcí v letošním roce, tak se hlašte! Zejména na velikonoční soustředění a tábor (alespoň předběžně, ať máme nějakou představu o počtu. Potřebujeme ji kvůli rezervaci míst).
- nezapomeňte zaplatit oddílové příspěvky za 1. pololetí 2011 a taktéž své dluhy, které máte v přihláškovém systému, díky!
20.2.- nejbližší trénink je ve středu 23. 2., sraz jako obvykle v 16,30 u žalovské školy.
- Luboš poctivě všechno dokumentuje. Mrkněte se na Jírovic stránky jak vypadají nové dresy.
9.2.- příští týden (16. 2.) trénink není! Jsou jarní prázdniny Prahy - západ.
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]. Stále vede Aneta před Kačkou a Majdou.
- dnes byl místo klasického tréninku noční trénink na Vrabci. Utvořili jsme 2 skupinky a vybaveni čelovkami vyrazili poprvé za tmy do lesa. Snad si to všichni užili. Tomáš a David vyrazili do lesa sami. David běžel dokonce 2x. Poprvé sám a podruhé s Terkou. Hned jak jsme doběhli, tak nastoupili dospěláci, kteří zde měli jeden ze svých tradičních středečních nočních tréninků v rámci série F1. Běželi s nimi i Fanda s Jitkou, ale moc jim to nešlo. Jitka si to zkrátila a Fandovi se 3x rozvázaly tkaničky ... :-))
8.2.- došlo ke změně! Tuto středu využíváme příležitost a na místo tréninku se zúčastníme nočního závodu F1 v Tichém údolí. Sraz v 17:30 před sokolovnou, s sebou baterku, buzolu a na sobě věci na běhání. Půjdeme po skupinkách a s doprovodem (větší sami). Návrat cca v 18:30 tamtéž, tedy před sokolovnu (Jsou jarní prázdniny Prahy 6 a hodně dětí je na horách, předpokládáme, že dorazí tak 4-5 dětí. Chodit v tomto počtu do tělocvičny nám přišlo na nic a tak vyrážíme raději do lesa). Příští středu, 16. února - trénink NENÍ, jsou jarní prázdniny Prahy - západ. Dále budou tréninky normálně.
2.2.- nejbližší trénink bude ve středu 9. 2. od 16,30 do 18,00 hod. Sraz bude tradičně u žalovské tělocvičny. S sebou: čelovku, buzolu, pití a věci na běhání venku i uvnitř. Do tělocvičny je potřeba nosit boty!! do tělocvičny a odpovídající oblečení. Za nedostatečné oblečení budou strhávány body ze žebříčku!
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]
- 16. 2. trénink nebude (prázdniny)
- dorazily dresy! Bližší informace jsou poslané emailem. Při nejbližší vhodné příležitosti se musíme v dresech společně vyfotit! :-)
26.1.- již podeváté jsme na víkend zavítali na chatu Žalý v Hořejším Vrchlabí. Odjeli jsme se tam s cílem seznámit se s běžkařským sportem. Pro některé to bylo asi jedno z prvních seznámení, ale nakonec to všichni zvládli velice dobře. Během víkendu jsme toho stihli docela dost. Navštívili jsme vrch Žalý, velice oblíbený bufet na Rovince, věnovali se pilování běžkařské techniky, sjížděli jsme na klouzácích večerní osvětlenou sjezdovku, orientačně závodili uvnitř chaty, hráli hry s mapovými značkami, četli si před spaním orientační pohádku, stavěli iglú, hráli ping pong, sledovali dojezd Jilemnické 50, ... Mrkněte na fotky.
- nejbližší trénink bude ve středu 2. 2. od 16,30 do 18,00 hod. Sraz bude tradičně u žalovské tělocvičny. S sebou: čelovku, buzolu, pití a věci na běhání venku i uvnitř. Do tělocvičny je potřeba nosit boty do tělocvičny a odpovídající oblečení (oteplovačky nebo džíny to opravdu nejsou!)
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]
25.1.- nejbližší trénink bude ve středu 26. 1. od 16,30 do 18,00 hod. Sraz bude tradičně u žalovské tělocvičny. S sebou: čelovku, buzolu, pití a věci na běhání venku i uvnitř. Do tělocvičny je potřeba nosit boty do tělocvičny a odpovídající oblečení (oteplovačky nebo džíny to opravdu nejsou!)
- kdo si objednal čip a ještě si ho nepřevzal, nechť na nejbližší trénink přinese peníze. Obratem si čip odnese.
15.1.- nejbližší trénink bude ve středu 19. 1. od 16,30 do 18,00 hod. Sraz bude tradičně u žalovské tělocvičny. S sebou: čelovku, buzolu, pití a věci na běhání venku i uvnitř. Do tělocvičny je potřeba nosit boty do tělocvičny a odpovídající oblečení (oteplovačky nebo džíny to opravdu nejsou!)
- v pátek odjíždíme na víkend na běžkové soustředění na Žalý. Zatím to vypadá na docela slušné počasí. Doufejme!
- byl aktualizován oddílový žebříček [XLS]
5.1.- nejbližší trénink bude ve středu 12. 1. od 16,30 do 18,00 hod. Sraz bude tradičně u žalovské tělocvičny. S sebou: čelovku, buzolu, pití a věci na běhání venku i uvnitř. Do tělocvičny je potřeba nosit boty do tělocvičny a odpovídající oblečení (oteplovačky nebo džíny to opravdu nejsou!)
- od prvního lednového tréninku jsme opět pro větší motivaci začali počítat oddílový žebříček [XLS].
- informace [DOC] k zimnímu soustředění na Žalý. Čtěte pozorně!