STARŠÍ NOVINKY


 
 
2009
 
12.12.- atleti po roce opět pořádali hodinovku [XLS]. Vyhrál stejně jako vloni Vojta. Tentokrát asi přišel na start už s tím, že poběží hodinovku (loni šel na start s tím, že běží 800 m a až na místě se dozvěděl, že běží hodinovku :-)).
9.12.- 16. 12. je poslední trénink před Vánocemi. Přineste si čelovku. Bude nočák v tělocvičně. Další trénink po Novém roce bude až 6. 1.
- o víkendu proběhlo tradiční běžkové soustředění na Mísečkách. Běžkové tedy moc nebylo, jelikož na horách nebyl moc sníh. Teda byl, ale na lyžování to rozhodně nebylo. V sobotu jsme se po skupinkách vydali na hřeben na nějaký pěkný 2-3 hodinový výběh. Skupinka běžící s Fandou nakonec uběhla 28 kiláků na trati Mísečky - Špindl - Stará Bucharova cesta - Luční bouda - Sněžné jámy - Vrbatovka - Mísečky. Docela si to užili. Hlavně Tomáš R., který alespoň třetinu cesty slušně trpěl, jelikož ho postihnul slušný žakýtek. V sobotu odpoledne Jitka s Petrem připravili variantu PZL závodu OBskoč. Většina se z trati vrátila až se soumrakem. A večer Kožak všem vysvětloval jak ne/běhat a ještě jsme byli v sauně. V neděli dopoledne jsme opětovně vyrazili na výběh dle sil a chuti. Po poledni jsme odjeli domů. Jendovy fotky - zajímavé jsou zejména tahle a tahle :-). To je jen tak nevidí ...
1.12.- stručné informace k zimním a jarním akcím:
- 22. - 24. ledna, oddílové zimní soustředění Žalý (tradiční akce) - určeno všem členům oddílu, včetně začátečníků. Ubytování na chatě Sokola Kobylisy, odjezd společně busem v pátek večer, návrat v neděli večer. Program: běžky, koulování, klouzákování, výlet na Žalý ... Cena cca Kč 450,-. Běžky nutné. Půčovnu poradíme. Prosím, dejte vědět Jitce - stačí předběžně, zda pojedete či ne.
- 15. - 17. ledna, žákovské soustředění společně s Kamenicí, Železná Ruda - vhodné pro samostatné jedince schopné pohybu na běžkách :-) Jede Jitka i Fanda, ubytování ve škole, cena cca Kč 400,-. Běžkování na krásných tratích kolem Železné Rudy a na Javoru.
- 27. 3. - 6. 4., JK 2010 Anglie (je to v době Velikonočních prázdnin, tedy 3 dny ze školy), kamenicko-roztocká akce, tréninky, závody a kulturně-poznávací činnost. Zájezd busem, program Londyn - Oxford - Wales (turistika, tréninky) - Devon a Dartmoor - závody (sprint, dvoudenní jednotlivci na pobřeží a štafety). Ubytování školy a skautské ubytovny. Jídlo - svépomocí. Podrobný program zájemcům zašle Jitka. Vhodné pro samostatné jedince od cca D/H12-14. Orientační cena Kč 6000,- (doprava, ubytování, startovné na závody). Potřebujeme vědět obratem předběžný zájem. Plynulá znalost angličiny není nutná :-) Nahlaste prosím Jitce zájem či nezájem obratem.
22.11.- 7. 11. se Luboš s Tomášem zůčastnili MTBO Maudi cupu. Závod po 2 a půl hodinách zdárně dokončili. Na závodě byl i Fanda, ale trošku bloudil ... :-))
- vpředvečer Maudi cupu se běžel legendární Hulk. Na startu byla Jitka v týmu KAM IN (Jitka, Terka Přeci a Monika) a Fanda v dresu Pašáci (tři bratři Jára, Jirka a Fanda). Holky skončily čtvrté a kluci 19. Fotky z akce lze nalézt na stránkách závodu anebo třeba u Moniky.
- náročný víkend zakončila tradiční, již 76. Velká kunratická: 115. Tomáš v mladších žácích, 70. Fanda v mužích 30-39. Možná tam byl i někdo další...
- další tradiční akcí v tradiční termín a která nám tradičně zamotá hlavičku je úžasný SMIK. Kdo nemá před startem promyšlenou taktiku, tak má většinou smůlu. Běhá po lese jako šílenec a nic z toho (viď Fando :-)) ... Je to ale jeden z vrcholů sezony! Výsledky: 7. Jitka (s prstem v nose a s pauzou na svačinu si dala Fandu :-)), 64. - 65. Žofka s Terkou, 100. Sylva v ženách, 48. Fanda, 92. Tomáš v mužích.
4.11.- dneska má svátek Karel! Všechno nejlepší! :-)
- dnes proběhl první trénink v tělocvičně. Po tělárně vyrazilo 5 odvážlivců (např. Skipi Flouhal, Oštejf Přikryl) na hodinový výběh směr Úholičky a Únětice. Příště půjdeme po tréninku v tělocvičně taktéž běhat. Vyrážíme v 18,00!
29.10.- ve středu skončily letošní středočeské žebříčky. Běželo se v nepřehledném, trnitém, plochém ale jinak pěkném lese u Staré Huti u Dobříše. Z našich nás reprezentovaly Jírovi a Voltrovi. Výsledky: 3. Ája D10 (Gratulujeme, skvělý!), 7. Hanka D12, 2. Sváťa D45L, 3. Tomáš H12, 12. Filip HDR. Stránky závodu.
- Filipovy a Tomášovy zážitky lze zažít na jejich stránkách ...
26.10.- ve středu je státní svátek a tudíž není trénink. Další trénink bude příští týden již v tělocvičně. Sraz v 16,30 před žalovskou školou. Noste si věci jak do tělocvičny, tak na běhání venku. První půlhodinu budeme vždy venku.
- v sobotu jsme v početné skupině vyrazili vlakem do Říčan na další letošní středočeský žebříček. Počasí bylo na závodění jako dělané, shromaždiště na koupališti Jureček bylo luxusní a tak jsme mohli směle závodit. Výsledky: 8. Majda D10, 9. Ája D10, 12. Hanka D12, 3. Terka D16, 7. Adéla D16, 5. Sváťa D45L, 8. Šimon H10, 1. Tomáš H12, 9. David H16 (poprvé okusil H16), paní Sedláčková bohužel DISK, 4. Vašek T4. Výsledky, fotky.
- po závodě jsme se vydali podpořit svazového sponzora Gigasport do Čestlic, kde jsme si střihli krátký orienťáček okolo obchoďáku a zkusili trail-o. V jedné z kategorií vyhrál Patrik Svinčík. :-) Pokud ho neznáte, tak ho jistě brzo poznáte ... Pak jsme vytrvale čekali na tombolu, zda-li něco nevyhrajeme. Vyhráli téměř všichni.
- v neděli jsme taktéž vyrazili za lampiony. Tentokrát do Nedamova na Kokořínsku. Terén je orientačně i fyzicky velice náročný a tak si to všichni pěkně užili. Taky proto, že bylo potřeba urazit na start a z cíle kolem 7 kilometrů. Závody to ale byly pěkné. Výsledky: 11. Ája D10, 20. Hanka D12, 8. Žofka D14, 4. Terka D16, 5. Adéla D16, 3. Sváťa D45L, Honzík H10 DISK, 3. Tomáš H12, 5. David H14, 17. Filip HDR, 3. Sylva P. Stránky závodu.
- o víkendových závodech si můžete tradičně přečíst na stránkách rodiny Jírů.
21.10.- Vojta píše o nedělním zavodě: "Jednoho nádherného nedělního rána jsme si řekli, že si vyrazíme na orienťák. Vzali jsme našeho anglického jeepa a jeli jsme. Po cestě najednou zvoní telefon. "Kdo to je?", ptám se. Jitka volá, zda-li máme v autě místo a zda-li jsme ještě dostatečně blízko Roztok. Sváťa s Ájou prý nemají odvoz, a tak že bychom je vzali. My, jelikož jsme byli těsně za Roztokami, jsme řekli "No problem" a vzali jsme je. Po cestě se nám počasí zkazilo na tmavě šedou oblohu a poprchávající kapky nám nezesnadňovali řízení. Když jsme dorazili bylo počasí úplně vzbouřené a nechtělo se mu vyjednávat. Tak jsme tedy šli pro popisky, v autě jsme se převlékli a šli na trať. Mapa byla velmi pěkná, byl to víceméně běžecký závod. Na to, že Ája byla na závodech poprvé a hned běžela sama, vybojovala nádherné předpředpředposlední místo (12.) a na to, že Adam byl na závodech poprvé a neběžel sám, nýbrž s jeho maminkou, vybojoval nádherné předpředpřed předpředpředpřed předpředpředpřed předpředpřed předpředpředpřed předpředpřed předpředpředposlední místo (9.). Sváťa předvedla velice dobrý výkon (stříbrná medaile), i když to byl její první závod po několika letech. A já? Já zaběhl typický roztocký závod. Cestou domů se toho přihodilo spoustu, ale to zas někdy jindy. Z Roztok zdraví Vojta Daněk, sun in soul."
- v sobotu a neděli jedeme na oblastní žebříčky. V sobotu pojedeme vlakem. Odjezd v 8,04 z Roztok. Pokud chcete ještě jet a nejste přihlášeni, tak se nám (Jitce či Fandovi) ozvěte.
20.10.- výsledky z nedělního středočeského žebříčku v Jedomělicích: 10. Ája D10, 6. Bára Kučerová D14, 2. Sváťa D45, 4. Tomáš H12, 9. Adam HDR, 15. Filip J. HDR a ten co neumí kódy opět DISK (Vojta). Pako! :-) Ale slíbil, že dodá reportáž ze závodů ...
18.10.- tento týden je trénink naposledy venku, s sebou baterku. Sraz u skautů jako obvykle v 17,00. Konec v 18,45. 28. 10. je státní svátek a proto není trénink (je ale závod!). Od listopadu budou tréninky v žalovské tělocvičně, 16,30 - 18,00. Sraz v 16,30 na hřišti před žalovskou školou, první půlhodiny budeme vždy venku, choďte tedy vhodně oblečeni (na běhání venku)! 17,00 - 18,00 budeme v tělocvičně (noste si boty do tělocvičny!!! Bez nich nebudete vpuštěni!).
- velmi pravděpodobný termín zimního soustředění je 22. - 24. 1. 2010.
- informace k závodům příští týden. Na sobotu je přihlášený Honzík, Ája, Tom, Majda a Terka. Předběžně počítáme též se Šimonem a Lindou. Další zájemci jsou vítáni, má být podstatně lépe než tento víkend. Jitka i Fanda jedou, prezentaci vyřídí. Cestou zpět se stavíme na náborovém závodě Gigasportu.
- o nedělním žebříčku v Jedomělicích za pořadatelsví SLA píše Luboš.
- u Moničky jsou k vidění fotky nejen z MČR štafet a klubů.
13.10.- Vašek v sobotu pořádá tréninkový závod. Tak doražte, ať se nesnaží zbytečně ...
- ve středu je trénink jako obvykle od pěti u skautů
- Ford už není mezi živými ...
7.10.- předběžný rozpis letošního Večerníku Praha
- o víkendu proběhlo MČR štafet, klubů a oblastních výběrů žactva. Z našich borců se zúčastnili BP, BN, David, Vojta a Juráš. Původně nominovaný Tomáš bohužel lehnul. BP s BN běžely v oblastních středočeských štafetách, Vojta s Jurášem hostovali v kamenických štafetách. Všichni se snažili a zaběhli na co mají. V neděli holky běžely ve středočeských výběrech. Oba výběry byly bohužel DISK. Vojta s Jurášem běželi v KAM družstvu, které bylo mimo soutěž (čas by jim stačil na 14. místo). Mrkněte na fotky, které jsou na středočeských stránkách.
2.10.- o středečních petřínských štafetách píše Luboš. Má tam k vidění i nějaké fotky. Výsledky štafet (8. Jitka + Fanda, 14. Tomáš + David, 16. Adéla + Ondra Klimeš), jednotlivců.
1.10.- ve středu se nás na tréninku sešlo i s dospělými 20 (!). Byly jsme v nám stále oblíbenější Stromovce a běhali jsme krátké dvoukontrolové okruhy. Všem se to myslím líbilo a jistě se sem někdy zase vrátíme. Výsledky.
- 3 dvojice Jitka s Fandou, David s Tomášem a Adéla s XY bojovali jako lvi v moc povedeném závodě na pražském Petříně. Jeden ze závodu Dnů orientace v přírodě pořádali Atleti v akci. Běžely se tzv. americké štafety, tzn. dvojice, která běží klasické štafety, každý běží 3 úseky. Bylo to pěkné! Výsledky budou časem na stránkách pořadatele.
30.9.- o víkendu proběhly další středočeské žebříčky. Z roztockých byli na závodech Tomáš a nově jeho brácha Filip. Výsledky: E1 16. Filip HDR, 1. Tomáš H12, E3 10. Filip, 5. Tomáš H12.
25.9.- připomínáme, že se ve čtvrtek 1. 10. zúčastníme závodu štafet na Petříně. Sraz v 14:25 na náměstí v Roztokách (bus 14:34), v 14:55 na Kulaťáku, v 15:45 na Petříně (u lanovky, v horní části mezi konečnou stanicí a mezistanicí). S sebou věci na běhání, buzolu, pití. Start štafet je v 16:00, tudíž všichni stihnete své další aktivity, které máte odpoledne. Budeme rádi, pokud se dostavíte v hojném počtu, bude to zajímavé a pořadatel slibuje hodnotné ceny :-). Pro nominované na družstva MČR povinné! Prosím nahlásit vaši účast/neúčast. Trénink ve středu je normálně, 17:00 - 19:00. Sraz u Skautů. Jdeme opět do Stromovky, tedy pražáci v 17:30 v Bubenči.
24.9.- Jitka byla o víkendu se Zuzkou na Krakonošově treku. Mimoto, že to tam prý bylo velice pěkné a běhalo se v místech, kde jsme se loni o Velikonocích brodili ve sněhu, tak si ze závodu přivezly vítězství. Nebylo to zas tak těžkě, jelikož byly samy v kategorii. Na to se ale historie neptá ... :-)
23.9.- středeční trénink proběhl za účasti 15 (!) dětí v pražské Stromovce. Běhali jsme okruhy a protože se nám tam líbilo a šlo nám to, tak se tam za týden vrátíme :-). Sraz jako vždy v 17,00 u skautů (17,26 odjezd vlakem, návrat těsně po 19,00 tamtéž). Pražáci se k nám mohou přidat v Bubenči.
20.9.- skončil letošní áčkový žebříček. Jediný náš zástupce - Juráš si ho bohužel neudržel ...
- Juráš zavítal na letošní MČR na klasice. Doběhl 27. v H18C.
17.9.- ve středu proběhl první trénink po prázdninách. Běhali jsme okruhy u bývalé třešňovky. Na tréninku se objevily známé tváře plus jedna tvář nová - Jáchym. Rychle se zapojil a zdá se, že by mu to mohlo jít (už si umí zorientovat mapu :-). Příští trénink proběhne ve Stromovce. Sraz je ale jako tradičně v 17,00 u skautů.
13.9.- o víkendu nikdo z roztockých borců nebyl na orienťácích ... Filip, Vojta a Juráš ale byli na atletických závodech ve Staré Boleslavi. Fanda: "Jaká byla atletika?" Juráš (menší cenzura :-) a vytržené věty z kontextu nebo jak se tomu říká ...): "Ja jen 400 a 800 metru, Vojta 800 a 3000, na 400 se vyprdl, Fi sel 100, 200, 300, stafety 4x100 a vostep =D" Fanda: "Jak Vám to šlo?" Juráš: "Ja podle ocekavani, Vojta rozkalil 800 metru (prvni) v ostrym tempu a na 400 pak nenastoupil, pac to jeste nevydejchal... 3000 metru vlastne chtel bezet na zacatku, ale pak to nebezel, ze se radsi bude soustredit na tu osmistovku, kterou si teda vykydlil =o) No a Filip na stovce zhruba v polovine rozbehu, 200 vubec nevim a 400 byl prvni nebo druhej, von byl ode me tak nedaleko ze se to nedalo jednoznacne poznat =o)" Fanda: "What does vykydlil mean?" Juráš: "Well, it's kind of free-cool-trendy-style-in-fashion word, it means something like beat etc. =o)" Fanda: "A co oštěp?" Juráš: "Dosli jsme k tomu, ze buceni je k dobremu vykonu opravdu nezbytne =D Ale jinak kanal, tak tam to snad skoro vsichni hazeli poprvy, nekde snad mezi poslednima , ale to vubec nevim =o)"
9.9.- ještě krátce ke štafetám: Juráš si v sobotu zapomněl vzít číslo a když doběhl k mapám, zjistil, že vlastně neví, která mapa je ta jeho. Běžel tedy zpět na shromaždiště, aby to zjistil. Chvíli ve stanu hledal číslo. Nenašel. A tak vyrazil za Jendou. Jenda mu řekl jaké mají číslo. Doběhl zpátky k mapám a tam musel přemlouvat pořadatele, aby mu vůbec mapu dali. Prý, když nemá číslo, tak nelze ověřit, že mu ta mapa patří. No, nakonec se nějak dohodli a Juráš mohl vyrazit na první kontrolu ... Bez komentáře ...
8.9.- informace k podzimním akcím. Na závody se hlašte obratem!
7.9.- o Pěkných prázdninách na svých stránkách píše Luboš. Má tam k nahlédnutí i fotky a mapy.
- o víkendu jsme zavítali do Liberce a Nového města pod Smrkem. V sobotu se běžely nejprve štafety a odpoledne sprint. V neděli už jen štafety. Na závodech se objevilo několik roztočáků a docela se nám dařilo. Překvapil například Vojta, který ani jeden závod nedisknul :-) a dokonce přiběhl z 3 kamenických H18 štafet první z prvního úseku (oba dny). Neuvěřitelné! :-) Na bedně se v sobotu objevila BP, která pomohla středočeské štafetě ke třetímu místu. BN běžela za další středočeskou štafetu, která doběhla desátá (oboje bylo v D14). Jitka běžela D105 a společně s Evou a Zuzkou skončili ve štafetě KAM třetí. Tomáš běžel v jedné ze středočeských štafet společně s Jirkou a Šimonem a doběhli kousek za třetím místem pátí. Adéla běžela společně s Filipem taktéž středočeskou štafetu v H14 a skončili osmí. Vojta běžel s Jurášem a Jendou jednu z kamenických štafet H18 a dokončili na 23. místě. Fanda běžel společně s Petrem V. a Martinem a v chlapech skončili na 52. místě (štafet bylo 70(!)). Terka běžela s Markem a Ondrou a v mixech doběhli čtvrtí jen kousek za bednou.
- odpoledne se běžel v nehezkém lesíku na druhou stranu od parkoviště sprint. Výsledky našich: D12C 9. BP, 17. BN, D16A 36. Adéla, H12C 5. Tomáš, 10. Filip, H18A 41. Juráš (třetí od konce :-), T3 2. Vojta, D45 3. Jitka, H21A 48. Fanda.
- výsledky neděle: 9. BN společně s Evou Müllerovou a Kristýnou Zábranskou, 10. BP s Kájou H. a Kateřinou Ježkovou (obě běžely za středočeské štafety), Terka 18. s Valčou a Zuzkou Kozákovou v KAM štafetě v D18, Jitka s Evou a Zuzkou v KAM štafetě druhé v D105, Tomáš s Danem a Ondrou Ježkem osmí v H14, Filip se Šimonem a Michalem Bukem ve středočeské štafetě čtrnáctí v H14. Vojta s Vojtou a Jendou v KAM štafetě 14. v H18, Juráš s Tomášem a Vaškem 16. v H18, Fanda s Tomášem Kovaříkem a Martinem v KAM štafetě 53.
-několik fotek od Fandy a vícero fotek od Šárky. Zajímavá je zejména tahle :-).
4.9.- změna! První trénink po prázdninách neproběhne příští středu, tj. 9. září, ale až 16. září. Bližší info zašleme emailem.
1.9.- první trénink po prázdninách proběhne příští středu, tj. 9. září. Bližší info zašleme emailem.
- tradiční úterní tréninky pro dorost v Praze budou jako obvykle.
31.3.- středočeské žebříčky po 1. jarním kole: 4. Žofka D14, 3. Tomáš H12, 9. Michal H12, 3. Vojta H18. Družstva: 3. žactvo, 5. dorost
- Luboš na svých stránkách píše o prvním letošním žebříčku.
29.3.- první letošní středočeský žebříček -Memoriál Jirky Koníčka- se konal v Lysé nad Labem. Tradiční letecký terén některým možná trošku zamotal hlavu, jelikož mapa již není úplně nejnovější ... Počasí na běhání bylo ideální. Roztockých se na startu sešlo pěkných pět včetně malé Áni. Výsledky: 7. Žofka D14, 5. Tomáš H12, 13. Michal H12, 3. Vojta H18, 7. Áňa HDR.
-aktualizované info na jaro 2009.
23.3.- o víkendu proběhlo v Maršově u Úpice výběrové soustředění pražských a středočeských nadějí. Výsledky ze soustředění se brzy objeví na stránkách SCM. Fotky si můžete prohlédnout u Rusalky. V neděli si účastníci zaběhli štafety v okolí Hořic. Z roztockých běželi Jitka s Fandou štafetu H21. Skončili společně s Kožakem a Bořanem na 31. místě. Výsledky.
18.3.- rozpis letošního Přeboru škol
11.3.- dneska NENÍ trénink. Roztočáci mají prázdniny!
- Vojta má řidičák. Hurá! Konečně se budeme moct vozit na zadním sedadle, budeme tam svačit, polehávat, pospávat, vykecávat se, blinkat, ... :-)
- v sobotu proběhla další, letošní už poslední PZL. Pořádal Pavel v Kamenných Žehrovicích. Pěkné proběhnutí. Výsledky: 22. Tomáš a 23. Luboš v céčku. Brzo se jistě na jejich stránkách objeví komentář.
- skončil další ročník PZL. Výsledky: 66. Jitka, 108. Tomáš, 236. Vašek, 247. Luboš, 324. Vojta.
18.2.- dnes byl trénink lehce netradiční. V tělocvičně jsme byli dříve, abychom mohli odejít do Ticháče na nočák. Ten byl pořádán společně s borci F1: 1. Tomáš s Davidem 9:10, 2. BN, BP, Áda a Žofka 18:02.
17.2.- Jitka se zapomněla pochválit, že na lobech v sobotu vyhrála D35 (MČR) a v neděli byla druhá!
- informace k nejbližším tréninkům od Jitky: středa 18. 2., trénink malý - zkrácený, pouze 17:00 - 18:00, velký naopak prodloužený 17:00 - 19:00. Tuto středu (tedy 18. 2.) pro vás připravil Fanda povedenou taškařici. Trénink začíná normálně v 17:00, ale budeme rovnou v tělocvičně do 18:00. Po té mohou jít malý spokojeně domů, pro velké je připravena účast na tzv. F1, což je noční mapový trénink. Budete mít jedinečnou možnost potrénovat s nejrůznějšími Mistry a Mistryněmi OB, F1 jsou pravidelné noční mapové tréninky, které probíhají celou zimu. Za velké považujeme všechny od Tomáše Jíry výše (včetně). Takže si nezapomeňte ve středu baterku a věci na běhání venku, trať pro vás bude jednoduchá až triviální, vypuštění ve dvojicíh (či trojicích) možné. Byla jsem dnes večer v Ticháči na prohlídce, bylo tam nádherně bíle zasněženo a romanticky. Tak neváhejte! Středa 25. 2. a 4. 3. Prosíme nahlásit vaši účast či nepřítomnost - vzhledem k pražským jarním prázninám bychom tam také mohli být s Fandou sami. Středa 11. 3. Roztocké jarní prázdniny - škola je zamčená a trénink NENÍ.
4.2.- Jitka na mírný nátlak :-) dodala reportář z víkendových lobů: "Reportáž z LOBu v Schoneben, Austria - LOBy to byly docela podařené, jezdilo se dokonce po sněhu a pěkných stopách a vzhledem k "početné" konkureci v této poněkud obskurní disciplíně jsme urvali i několik mistrovských titulů, neboť sobotní závod byl veden jako MČR na krátké trati. K dalším úžasným zážitků patřilo ubytování v penzionu "Na mýtince" (pan majitel zjevně nemá rád lidi, zvláště pak hosty a také nám to dával celý víkend nepokrytě najevo). K zážitkům pozitivním pak bruslení na zamrzlém Lipně, kde je vyčištěný 14 km okruh Frymburk - Marína - Přední Výtoň. Úžasný. Někteří si po Lipně zajezdili i autem. K závodům: neuvěřitelné zázemí, areál Schoneben na úpatí Smrčiny-Hochficht - krásný nový vyhřátý sál, bufet s klobáskami, teploučké a čisté hajzlíky, prostory na mazání lyží i se zásuvkama a kopytem, perfektně projeté tratě, kde ani nebyl nával - prostě podmínky u nás zcela nevídané. V sobotu stavitel trochu zbytečně natahal některým tratím (třeba nám) postupy na příč stopami, takže většinu času strávil člověk na čárkách či v lese, v neděli už byly tratě opravdu parádní a příjemně dlouhé. Kameničtí vícemistři ČR v LOB KT: H16 Ondra, H18 Vojta S., D20 Terka Přece, D35 Lenka M. a mistryně: D14 Kája B., D35 Jitka Dobrý, ne? Takže chcete-li získat příště nějakou medaili v LOB, stačí se zúčastnit, v mnoha kategoriích byli jen 3 účastníci. Ještě výsledky z neděle: D14 1. Kája, D20 2. Terka Přece, H16 2. Ondra - o vteřinku :-( , H35 2. Kožak "
28.1.- o sobotní PZL píše Luboš na svých stránkách. Z našich borců se na profesionálně připravené PZL objevili Jitka, Fanda, Luboš a pochopitelně Tomáš. Výsledky: 1. Tomáš v D, 15. Jitka v B. Pořádání se zůčastnilo i několik našich kontrol :-).
21.1.- ač jsme si to asi nemysleli, tak středeční běhání jsme zahájili neuvěřitelnou sestavou: Jitka, Vašek, Fanda, Juráš (Jo!), Michal (!) a dokonce Kryštof (!!). Jak se Kryštof přiznal, tak naposledy běžel někdy před rokem a půl ... Nakonec to ale všichni zdárně odviseli. :-) A jak by řekl náš navrátivší syn: "Vamos pues". Až na to, že nám Juráš trošku zapomněl česky, tak je jinak úplně stejnej. Možná jen trošku vyrostl ... na obrázku s anketou si můžete porovnat současný stav s tím jak jste loni hlasovali ...
20.1.- JURÁŠ SE VRÁTIL! Zítra by měl dorazit na běhání od 18,45 od žalovské školy. (Od zítřka bychom začali chodit pravidelně běhat po tréninku zactva. Vždy ve středu od 18,45 od žalovské tělocvičny. Je to určeno pro schopné starší žáky, dorostence a dospělé.)
- o sobotní PZL píše Luboš na svých stránkách
18.1.- další PZL classic proběhla v sobotu v Řevnicích na mapě Jezírko za pořadatelství Tomáše, Tondy, Šárky, ... Bylo hezky, trošku zima, v lese sníh. Na běhání akorát. Z Roztok vyrazila skupinka čítající 4 ks a cestou řešící, která věková skupina způsobuje nejvíce nehod. Naštěstí jsme se nezařadili do statistiky ... :-)) Výsledky lze nalézt na stránkách závodu: D 8. Tomáš, 9. Luboš, C 13. Vojta (div, že vůbec vyrazil běhat :-), B 17. Jitka, 20. Vašek.
- výsledky PZL ve Zdicích: B 21. Luboš, 22. Tomáš
- Šarčiny fotky z tohoto a minulého víkendu (PZL v Řevnicích a soustředění na Žalý)
- o závodu ve Zdicích píše Luboš na svých stránkách
13.1.- již potřetí jsme o víkendu vyrazili do Herlíkovic na chatu Žalý na kopci Žalý. Tradičně jsme vyrazili busem a tradičně nastupovali do busu minutu po odjezdu. Původní plán, že si na chatu pomůžeme vlekem zhatil Matěj N., který nás poslal špatnou cestou a tak nám nezbylo než udělat prvovýstup neznámým terénem. Nakonec to snad nikomu moc nevadilo. Na chatě jsme se pokusili ubytovat, leč v "našem" pokoji úplně pod střechou již někdo byl. Nakonec se nám ale podařilo nájemníky vypudit a pokoj obsadit. V sobotu jsme vyrazili na tradiční cíl. Na Rovinky. Teda spíš k Pirátovi. Cesta začíná velice vtipně dlouhým výstupem na kopec Žalý. A tak jsme museli šlapat. Po zdolání nám již nic nebránilo si cestou zajezdit na našich ski-koloběžkách a zdárně rychle či pomaleji dorazit na Rovinky. Někteří zůstali u Piráta a někteří v bufáči na Rovinkách. Palačinky, čaj, kafe, štrůdl, ... :-P Skoro jsme se neodvalili. Ještě, že to bylo zpátky víceméně z kopce. Teda jak pro koho. Cestou se nám podařilo ztratit a znovu nalézt Štěpána, něktěří kroužili na Benecku na okruzích, ... Všichni jsme se nakonec zdárně večer sešli u večeře. Po večeři jsme si zahráli na Butr, Rýhu, Saponát, ... a na debily. :-) Nakonec nás rozpustila jedna ubytovaná paní ..., že prý jsme moc slyšet. :-) V neděli jsme vyrazili na Křížánky. Jitka s Vaškem zorganizovali výuku a všichni se kvůli bonbónům překonávali! Pak už jen oběd a domů. Soustředění se letos opravdu vyvedlo!
7.1.- dneska nás bylo na tréninku asi 17 (!). Uvidíme kolik nás bude jezdit na závody ...
4.1.- první trénínk po novém roce bude 7. 1. tradičně od 17,00 u žalovské tělocvičny