STARŠÍ NOVINKY


 
 
2008
 
30.12.- nejvyšší čas popřát do nového roku ... vše nej přiznivcům orientačního běhu :-) ... a samozřejmě, že i těm ostatním (těch ale moc není :-)
14.12.- ve středu jsme si uspořádali Mikulášský kufr - noční na zahradě a v okolí roztocké školy. Účast byla slušná. Celkem asi 15 našich, ale i cizích dětí. Po doběhnutí jsme vyhlásili co se dalo (na každého něco zbylo) a šli jsme domů.
3.12.- v sobotu se konal opět jeden ze závodů, který za to opravdu stál. Jéňa zmapoval centrum Prahy a neváhal tam uspořádat závod PZL - Praga Magica. Naši borci se taktéž zúčastnili: 107. Tomáš, 108. Luboš.
- výsledky středečního nočáku v tělocvičně: 1. Terka 5,48, 2. Michal 6,00, 3. DavidL 6,18, 4. MatějV 6,51, 5. Majda 7,03, 6. MatějN 7,08, 7. Lukáš 9,27, 8. Honza 11,31, 9. David G. 11,54, DISK Tomáš (Fuj!)
- fotky z Benátek najdete na kedlubně Terky a Šárky
23.11.- v úterý kolem druhé hodiny ranní jsme se vrátili z velice úspěšné výpravy za krásami Itálie. Ty krásy byly dva dny Benátky a den Dolomity. Vyjeli jsme se za tradičním městským závodem. Kýbl energie - Jitka - neváhala a zorganizovala celý autobus vesměs složený z kamenických a roztokých doplněný o nějaké ty náplavy. Celou dobu bylo trapně hezky, autobus nikde nekleknul (ani nelehnul :-), v kanálu se nikdo neutopil, nikdo na horách neumrznul ... Jen tu medaili se nám nepodařilo přivézt. Vesměs to byly brambory, špinavý fusky atp. :-). Ale i tak to byl moc, moc pěkný závod a neuvěřitelný zážitek - rozhrnovat turisty a u toho razit kontroly ... Paráda! :-) Naši nejlepší: 21. BP W12, 23. Adéla B. W13/14, 50. Žofka W13/14, 63. Terka W15/16, 79. Bára S. W15/16, 11. Jitka W35, 34. Sylva W40, 13. Majda W10, 82. Fanda ME. V pondělí jsme ráno vyrazili z Benátek, abychom ještě stihli několika hodinový výlet v Dolomitech v oblasti Cinque Torres. Následoval dlouhý návrat, který jsme si zpříjemňovali promítáním filmů. Rozhodně to byla akce, kterou stojí za to si vyzkoušet!
6.11.- ve středu proběhl první trénink v tělocvičně. Předtím jsme běhali na hřišti před školou a v ulicích Žalova. V tělocvičně došlo na sprintík. Výsledky: malí - 1. Lukáš 7:45, 2. Filip 9:16, 3. Honza 11:40, 4. Štěpka, velcí - 1. Terka 4:40, 2. Žofka, 3. Tomáš 7:03, 4. BN 7:05, 5. BP 7:25, 6. MatějN 7:28. Vojta to tradičně disknul. :-))
3.11.- vše nej k svátku, Karle! :-)
2.11.- od středy budou tréninky probíhat opět v žalovské tělocvičně. Nejdříve půl hodinky venku (běhání, hry apod.) a poté hodinku uvnitř. Berte si tedy jak věci na běhání venku, tak věci do tělárny.
- minulý víkend proběhly 2 závody. V sobotu byl Tomáš druhý v desítkách. Luboš doběhl první v příchozích. V neděli doběhl Tomáš druhý (H10) a Luboš pátý (P4). Jitka i Fanda byli na Slovensku a to asi způsobilo, že se nikdo další závodů nezúčastnil. Škoda!
- o závodech si lze přečst i na stránkách Luboše s Tomášem
- tento víkend pořádali naši kamarádi z Kamenice (mimo jiné i Fanda s Jitkou). Bylo pěkně, do lesa kousek a tak se to snad všem líbilo. Výsledky: 2. Adéla B. D14, 3. Filip H12, 4. Tomáš H12, 1. Luboš T3.
21.10.- o víkendu proběhlo několik dalších závodů. Nejprve závod obci Obory za pěkného slunečného počasí na mapě Kolotoč: 1. Tomáš H10, 6. David H14. Odpoledne se Fanda společně s berounskými vydal závodit do Tábora. Běželo se v uličkách historického centra a abysme si to řádně užili, tak se běžely sprinty dva. Nejprve denní a pak ve stejném prostoru závod noční. Oba formou momentálně nějak moc populárního volného pořadí. Závody to ale byly velice pěkné! V neděli pokračovala série oblastních závodů krátkou v známém kempu Duha v Hutích pod Třemšínem: Tomášovi se tentokrát tolik nedařilo a doběhl čtvrtý, Filip za spolupráce Michala vybojovali 4. a 6. místo. Fanda škoda mluvit ... nečte pokyny a proto neví v kolik je start ... za 5 minut se opravdu nedá převlíknout a uběhnout 2,5 kiláku na start, zvlášť když si nechá boty v autě ... :-)) ... od potupy ho zachránil Přemek Prášek ...
9.10.- fotky od Fandy a Vojty z víkendového dvojzávodu v Osinalicích
8.10.- Jitka k víkendovým závodům:" Na lov Kešek choďte příště raději se mnou! Kešku na Pustém zámku jsme s Davidem našli během minutky. Je tedy pravda, že jsme byli poněkud zvýhodnění, protože nám jí Kotláři ukázali v OB mapě. Příště nás čeká multi keš Pomsta orientačního běžce ve Střezivojicích. (Popis - Počítejte 2-3 hodiny času, vezměte si dobré boty, svačinu a baterku :-) Už se těšíme! Nedělního závodu se též - inkognito - zúčastnil Lukáš s tatínkem. Podařilo se nám je propašovat do lesa bez přihlášení (a tudíž i bez čipu). Jak dopadli se tedy dozvíme až na tréninku. Jinak - závody byly NÁDHERNÉ, kdo nebyl může jen litovat. Já jsem si to užívala plnými doušky, přesně 134 minut." Jitka asi netuší, že jsme hledali jinou kešku ...
5.10.- i když jsme okolí kopce v Nedvězí zryli důkladně, tak jsme tu kešku stejně nenašli. :-( Ale i tak to byl moc pěkný výlet po sobotním středočeské žebříčku v Osinalickém sedle. Spali jsme na statku v Osinalicích a tak jsme to měli v neděli na start velice blízko. Vojtovi se podařilo ztratit čip a tak bohužel prodloužil svou těžko uvěřitelnou sérii kdy z posledních 7 závodů 6 (slovy šest!) disknul. Prostě "Mr. Discman" :-). Výsledky ostatních - sobota: 6. Adéla D14, 2. Tomáš H10, 4. Michal H12 (jeho druhý závod!), 5. Kuba HDR (premiéra na závodech! - asi společně s rodinou), 2. Luboš T3. Neděle: 7. Adéla D14, 9. Terka D16, 1. Tomáš H10, 5. Filip H12 (tomu se po delší době zadařilo!), 3. David H14 (kousek před ním Mája a těsně za ním Kája :-), 3. Luboš T3 (už by taky mohl začít běhat svoji kategorii ;-), Vojta H18 DISK ...
- Vojta v sobotu místo péžetka vyrazil v Roztokách na atletické závody - na 800 m (to si původně myslel). Na místě se dověděl, že se běží hodinovka. :-)) Nu což, řekl si Vojta, proč ne a vyrazil. A zvítězil! Uběhl něco přes 14 kiláků!
3.10.- Jitka: "Máme spoustu nových nadějných členů, vesměs ze 3. A a 3. B. Pro orientační běh jsou zcela zapáleni - Honzík mi například při běhu po lese vyprávěl, že si orienťáky vybral proto, že prý když bude chodit běhat nemusí chodit s maminou na procházky. :-) Píše Juráš - podrobnosti neuvádím, protože jsou s hvězdičkou :-), ale asi se bude stěhovat na druhý konec Bolívie, do Santa Cruz. Aspoň pozná jiný kraj. V Roztocké škole právě probíhá ŠOK - v rámci akce orientační běh do škol jsme připravili pro jednotlivé třídy při tělocviku orienťák po školní zahradě. Výsledky jsou ohromující. Nejmenovaní žáci 6. A (Michal Š., Jiří P.) prohlásili, že to bylo pěkně trapný, protože bylo vidět od kontroly ke kontrole. Další úspěch jsme slavili v 5. A - Jitka dostala z postávání na zahradě příšernou rýmu. Aspoň nějaké naše výsledky to ale dokazuje, protože to Michal Š. běžel 9 minut, zatímco jeho spolužáci 25´."
- fotky od Fandy z MČR štafet a družstev.
1.10.- středeční trénink proběhl v Ticháči za účasti cca 10 borců a borkyň. Běhali jsme hvězdici v angličáku. Poprvé v lese byli Honza, Dominik a Kuba. A docela jim to šlo. Snad vydrží! :-)
-o víkendu proběhly dvě mistrovství: MČR štafet a družstev. Jediný zástupce jedinečného roztockého oddílu Vojta potvrdil pozici diskaře roku a disknul oba závody. Jeho bilance 5 disknutých závodů z posledích šesti absolvovaných je obdivuhodná! :-( Uvidíme, zda-li se mu série podaří vylepšit při sobotním atletickém klání, kde by měl běžet půlku. Snad nevyšlápne z dráhy ... :-))
- všechny Vás moc pozdravuje Dan Strakáč!
26.9.- ve středu jsme byli běhat ve Stromovce. Záměr se nepodařil, všichni to přežili ... :-) Byli s námi dokonce dva noví nadějní lampioni: Lukáš a Kuba. Vedli si za pomoci Jitky velice dobře. Výsledky sprintu: 1. David 17,54, 2. Tomáš 22,54, 3. BP 30,40, 4. BN 32,30, 5. MatějV 43,40, 6. MatějN 45,40.
- Jitka píše: "od Juráše, na web (možná to napřed trochu zcenzuruj)" ... moc práce ... :-)) Hojky hoj, Jitko =D Ani nevis, jakou mi jsi mi svoji zpravou udelala radost =D Posledni dobou jsem nejak zapominal na komunikaci se vzdalenou Evropou, takze mi ani nikdo nepsal, nic netusim apod. =o) Vypada to tu pomerne zajimave... to, co rikaji noviny, je vicemene pravda. Posledni vikend je tu klid, ale dva predchozi byl pomerne frmol - asi 50 mrtvych, pres 100 nezvestnych, x zranenych, v Santa Cruz (druhe nejvetsi mesto, centrum ¨ropnych provincii¨) odrizla voda, benzin, plyn a mozna i elektrina, po cely zemi vladni instituce zabrane pochodujicimi davy, v Pandu (nejsevernejsi provincie) zakaz vstupu jakymkoliv sdelovacim prostredkum vyjma statni televize (ktera samozrejme rika oficialni verzi, jak se hodi prezidentovi) apod. =D Ale jak rikam, tohle bylo pred tydnem a ted je vicemene klid... toho se docililo tim, ze uveznili prefekta z Panda, kde byli nejvetsi nepokoje... hezke a ¨elegantni¨ reseni =D Ale strach nemejte, protoze zrovna tahle cast se deje mimo La Paz... obvykle podobne akce probihaji tady, ale ted se to zmenilo =o) A vzdy, kdyz je nejaky problem, rodicovstva mi natrvdo zakazou vyjit z doma pryc, takze ani nemam moc sanci se do neceho vplest... nuda =D Jojk, ty vy mi take chybite... nejak tu o vikendech neni moc co delat, takze vetsinu prolezim do na posteli ci na zahrade a myslim, kde a s kym bych v tuhle chvili byl v Cechach, co bychom delali apod. =o) Docela se tesim, az se konecne vratim =o) Take vicemene ze me opadlo uz to nadseni, se kterym jsem to tu prozival prvni pulrok, takze ted me bratricek neprimemene sejri, ve skole je nuda jak v prazdnem kravine... alespon ze to slunicko porad sviti =D Novinkama me ted nikdo moc nezasobuje, protoze, jak jsem rekl, posledni dobou jsem trooosku zanedbaval nejak komunikovat s domovem, takze ani nikdo moc nepise me =o) Jsi prvni pod dlouhe dobe =o) Jen si pamatuju, ze predtim jsem se mnohokrat ptal spousty lidi na neco ohledne, ale vetsina mi odpovidala tak vyhybave, pokud vubec =D A nerikej, ze dospeli spali... to je nemozne, vetosi jako vy, ze by nekalili za zady svych otroku? =D Pokud budete mit chut, napiste mi vice, strasne rad si to poctu a udelate mi tim jen radost =o) Zatim papa, pozdravuj vsechny, uzivejte si slunicka, cestiny, Plzne a vubec celeho zivota a at se vam dari =D Juras --------- Ahoj Juráši, jak to tam vypadá? tady se píše v novinách, že ropné provincie se chystají vyhlásit nezávislost, president a La Paz hrozí, občanská válka na spadnutí.... Já vím, že zevnitř to vypadá vždycky trochu líp než z venku, ale stejně... Máme o tebe mít strach? Jinak ti musím říct, že nám tady docela chybíš. Nějak se to sešlo - ty, Andy, Michal. Dorostenci jsou jak přejetý, nepařej, choděj spát v deset a místo pití si čtou knížky :-) Určitě tě novinkama zásobujou ostatní - tábor byl fakt výbornej, to by tě taky bavilo. Dorostenci to měli nachystaný úplně skvěle, role se poněkud obrátily - zatímco dospělí spali, dorostenci do půl čtvrtý kreslili kontroly a pak v sedm vstávali aby to stihli roznést. Ale vážně, připravili a zrealizovali to dokonale. Kromě Andy se Zuzou teď odjela na půl roku ještě Lucka M. - ke Strakáčům - a Šárka se tam chystá alespoň na měsíc. Takže budeme mít problémy vůbec postavit dorostenecký družstvo. Vůbec je - po té výkonostní stránce - dorost poněkud v rozkladu. Čest KAMROZ zachraňují žáci. Sice taky neběhají nic moc, ale alespoň dobře fanděj. Doufám, že jsi sledoval MS v OB v Olomouci alespoň po Netu. Bylo to vážně dobrý, napínavý, zajímavý. Povedlo se jim udělat z orienťáků docela diváckej sport. Tak zatím ahoj - a vážně se dost těšíme, až se vrátíš :-) Dohodli jsme se, že zimní soustřeďko odložíme na únor, abys moh je taky. Máš radost, ne? jitka
22.9.- středeční trénink bude ve Stromovce. Poběžíme sprint. Sraz pro roztočáky je na vlakovém nádraží v 16,45. Pojedeme tímto vlakem. Pražáci mají sraz v 17,00 na Dejvické. Ostatní mohou dorazit přímo do Stromovky. Sraz v 17,15 na velké louce kousek od nádraží Bubeneč. Dejte nám vědět kam dorazíte. Dík!
18.9.- Jitka se nechlubí. Je ale docela vidět ...:-) Navíc se nenápadně s Tojnárkem vydali na MS v roganingu. Tak už chápu proč ji na tréninku bolely nohy ... :-)) Ve své kategorii skončili 11.! Výsledky.
9.9.- tréninky začínají příští středu 17. 9.. Jako vždy od 17,00 do 19,00 hod. u skautů. Přehled podzimních závodů: 4. - 5. 10., Osinalice - Kokořínsko, 18. 10., Višňová - Příbramsko - Kolotoč, 19. 10., Rožmitál pod Třemšínem, 25. 10., Cerhovice u Berouna - Hrobiště, 26. 10., Kozly u České Lípy - Skleněný vrch, 28. 10., Kamenice - Kozel
30.7.- v Brdech se o víkendu konal tradiční BA. Jitka se Zuzkou byli tradičně na bedně. Druhé! Gratulujeme! A teď něco o závodě: "[22:45] Fanda: cau, jakej byl BA? koukal jsem, ze jste byly opet na bedne. super! gratuluju! :-) [23:20] Jitka: BA byla překvapivě pěkná, šíleně jsme to zvorali, že jsme byly na bedně je spíš ostuda. V sobotu jsme měly duševní úlet - jeli jsme si 10 km pro osmdesátku a cestou nám došlo, že to nestihneme. Tak jsme jeli zase zpátky. Výsledek? 25 km navíc, 0 bod za 1,5 hodiny a penále 30 bodu. Dobrý skóre, ne? A v neděli se nám nechtělo na Slapy. Ale fakt byla letos hezká, nějak méně lidí, poklid. [23:25] Fanda: jel jsem se za vami v nedeli podivat. stoupal jsem z dobrichovic na hreben brd s tim, ze prejedu hreben. chtel jsem to pres kontrolu na skalce vzit do dobrise. cestou jsem ztratil nejdriv modrou, pak zlutou, az jsem se nakonec ztratil sam. no rek jsem si, ze znacku prece nepotrebuju. skutecne. na to abych sjel na blbou stranu hrebenu to opravdu nepotrebuju. skoncil jsem v revnicich. :-D [23:27] Jitka: No tak to se nám skoro vyrovnáš :-) Na Skalce jsme byly oba dny, to jsme se tam mohli potkat, v neděli jsme tam dokonce popíjely kofolu. Milan s Lubošem byli taky dobrý - v neděli 4x píchli a vypili cestou 4 Plzně." Milan s Lubošem dojeli 12. ve vetoších.
17.7.- ... a pak že to nejde! :-) Radka s Bingem nám všem udělali radost! Gratulujeme! P.S. přestože jsme nebyli na místě, tak sledovat přímý přenos v TV v kombinaci s TracTrac a textovým komentářem na webu je úžasná záležitost. Ve chvíli, kdy diváci v centru ještě nemusí nic vědět, tak Vy už vidíte, že to Hausken pokazila a že je to doma ... :-) ... a francouzská legenda Tierry se již skutečně stává legendou. Popáté ... Smekám!
3.7.- odkazy na moc pěkné fotky od Terky z různých akcí najdete ve Vzkazech
26.6.- Tomáš s Lubošem a zbytkem rodiny byli ve středu na vyhlášení celkových výsledků letošního seriálu PPŽ spojeného se sprintem. Běželo se v pražském Prokopáku. Déšť naštěstí přišel až po závodě ... Jaké to tam bylo?
25.6.- ... kousek do konce června ... kousek do začátku prázdnin. A to znamená, že dnes proběhl poslední trénink před prázdninami. Po vzoru vyhlášení PPŽ jsme si zorganizovali krátký sprintík ve vilách v Tichém údolí. Cíl jsme měli kousek od verandy a tak když přišla průtrž mračen, tak už jsme byli krásně v suchu. :-) Došlo na vyhlášení oddílového žebříčku dle docházky na tréninky a závody a dle úspěchů: 1. Tomáš, 2. Matěj V., 3. Filip, 4. David, 5. Matěj N., 6. Terka, 7. Žofka, 8. Majda, 9. ADéla B., 10. Adéla D., 11. Báry (N. a P.) a Michal (ten na tréninky chodí krátce). Další nejbližší akce je Silesia spojená pro větší s přechodem Jeseníků a následně tábor. Pěkné léto!
- od Vaška přišla SMS: "S tím ppz jsme se sekli o týden" ... průtrž tedy nakonec přišla, ve středu, naštěstí je již PPŽ zdárně za náma ... :-P
22.6.- výsledky středečního PPŽ na Suchdole: 2. Majda D10, 4. Bára N., 5. Bára P. D12, 3. Žofka D14, 1. Tomáš H10, 4. Filip H12, Matěj V. a David bohužel DISK, 13. Luboš T3
- náš jediný zástupce na víkendovém MČR na krátké trati Vojta dostal v sobotu na startu místo mapy osmnáctek mapu šestnáctek. Na chybu pořadatelů se bohužel přišlo až v cíli. Od pořadatelů dostal zpátky startovné. Navíc mu věnovali tričko a deodorant (takže na tom vlastně vydělal :-). V dnešním C finále doběhl patnáctý. Vojta: "jo v tu sobotu to bylo strašně hezký... ale pak mi zkazili náladu... a dneska to bylo strašný... vyběh sem na první čtyři kontroly do hustníků a kopců a nák mě to přestalo bavit takže sem to doklusal.... (chlebák mě dal 3 minuty...)".
- Juráš stále žije ... včerejší konverzace: [15:35] F: no ne? ses to ty? [15:36] F: zijes? [15:36] F: ;-) [15:37] F: jak to de? [15:49] J: hoj hoj =o) [15:49] J: ziju... smula, co? =D [15:50] J: jde to dobre... prave jsem se vratil s oslavy noveho roku... je to za svitani, takze trosku opruz, ale bylo to zajimavy =D [15:53] F: novyho roku? [15:53] F: voni ho maj jindy? [15:55] J: Aymarsky =o) Aymara je jedna mistni indianska kultura =o) [15:55] F: co spanelstina? uz mluvis? [15:57] J: ramcove =o) [15:57] J: co vy, jak se vede vam? =o) [15:57] F: aale, to vis. stoji to za ... :-D [15:57] J: takze super, ne? =D [15:58] F: jj. :-D [15:58] F: nekteri se ted zhlukuji v bohnicich. pobezi se tam sprint. MCR. [15:58] F: bezi se primo v zahrade lecebny [15:58] F: nekteri tam mozna zustanou :-) [15:59] J: heh, zajimave =o) [16:01] J: ja bezim na snidani, mozna se tu jeste objevim, pokud to tu nezasedne bratrik =o) [16:01] F: jj. mej se! :-) [16:02] J: diky =o)
20.6.- při středečním PPŽ jsme přišli o jeden lampion, který prý myslivci někam zahodili, schovali či co já vím. Prostě již na místě po závodě nebyl. Nakonec jsme ale o něj nepřišli, protože dobrá duše Hanka D. se brzy ozvala: "Ahoj Fando, mám lampión číslo 53. Dostanu nějaké body do PPŽ? Vyskytovat se budeme spolu s lampiónem v sobotu v Bohnicích a v neděli ve Voděradech, jinak u mě bydlí. Ahoj Hanka D" Hančin manžel je myslivec ... Hanka už jednou odvrátila hromadnou vraždu, když měl být ve stejnou dobu na stejném místě (Vrabci) závod PZL a hon ... :-))
19.6.- ... snad to ani není možný, ale je to tak! Nepršelo. Poprvé co pořádáme PPŽ nás letos nepřišel umejt ňákej mrak ... někteří závodníci si na to dokonce stěžovali :-) Vše bylo tradiční - shromaždiště, les, mapa, tratě, ... a asi to nebude ani moc smrdět :-), když napíšu, že se nám to povedlo! S takovým přehledem s jakým jsme to letos zvládli bychom zvládli i závod větší ... A co je důležitý? To, že se do toho letos opřeli mladí a tak to příště už budou moci celé převezmout ... :-P Výsledky by měly být v pátek. Snad. :-) Jaké to bylo letos, loni, předloni, předpředloni?. Mrkněte na fotky z akce od Jany Němcové. Díky všem co pomohli!
14.6.- ve středu jsme tradičně zavítali do Troji na předposlední závod PPŽ. Jeli jsme tam tradičně na kolech. Nejdéle si v "lese" pobyli tradičně Matěj s Matějem. :-) Výsledky: 2. Adéla D., 7. Adéla B. v D14, 1. Tomáš v H10, 9. Matěj N., 10. Matěj V. v H12, 10. David v H14, 1. Jitka, 21. Terka v T3. O závodě si tradičně můžete přečíst na stránkách stránkách Luboše a Toma. Příští týden pořádáme poslední závod a bude jako tradičně pršet (spíš lejt! :-D) ...
11.6.- konečné výsledky jarní části středočeského žebříčku mládeže a družstev: 9. Adéla B., 11. Adéla D., bez pořadí Žofka (všechny D14), 4. Terka D16, 4. Filip, Matěj N. a Matěj V. bez pořadí (všichni H12), David bez pořadí v H14, 3. Vojta H18 (těsně za hranicí béčka). Pro lepší umístění či dokonce zisk licencí by se přitom stačilo zúčastnit dostatečného počtu závodů ... :-( V družstvech jsme 6. v žactvu a 7. v dorostu. Upřímně řečeno, nic moc ... :-( Snad to bude příště lepší ...
10.6.- kdopak nás hledá?
- je zajímavé podle čeho všeho se dají naše stránky najít ... :-))
- fotky a výsledky z našeho úspěšného snažení při hraní kuliček. Kdyby nám tak šel i ten orienťák ... :-)
9.6.- ... tak přece nějaký drby od Strakáčů (18. 5.). Fanda: "Jak se Vam dari? Co naky drby?" Lenka: "Cau Fando, dari se nam dobre, jen jsme nejak zaneprazdneny, moc nestihame mail (aspon ja ne-promin), na drby je u nas Andy-travi na skype a ICQ dlouhe hodiny, ale ted je zrovna ve sprse... dnesky jsme taky byli na OB - mistni hodinovy scorelauf kus za Stonehenge, docela jsme si to uzili. na konci cervna se chystame na juniorske stafety do Yorku, doufam, ze se nam podari zapojit jako hostujici i Petuchu a Kristynu, co tu zrovna budou. L. P.S.jak to nakonec vypada s taborem?-zpravodajske tykadlo Andy tvrdi, ze uz tyden nema zadne informace.kolik vas nakonec bude poradatelu a pomocniku?"
8.6.- ve Cvikově proběhla další áčka a béčka. Z našich borců tu byli pouze Vojta a Jitka v dresu Kamenice. Sobota: 17. Vojta H18B, 8. Jitka D35B. Neděle: 9. Vojta H18B, 12. Jitka D35B. Fanda: "Jaký to bylo?" Vojta: "strašný ... měli sme třináct kontrol 7.6 km a asi 380 převýšení........ a myslel sem si že se ty metry nák vstřebaj... a ono nic...... hned na dvojku a trojku nás hnali do takovejch krpálů.... neskutečný..." Fanda: ";-) :-))" Vojta: "až uvidíš mapu.... to bylo fakt .... kdybych to takhle teď narychlo spočítal kolik vrstevnic přes dvojku a trojku... tak tak....... 40?"
6.6.- o středečním PPŽ v Odoleně Vodě píše Luboš.
4.6.- Ája o PPŽ na Hrádku 28. 5. 2008: "Minulou středu jsme vyrazili na Pražský pohár žactva do Krčáku na mapu Hrádek. Jelo se vláčkem, metrem, chvíli se šlo pěšky a za pár minut jsme byli na místě. Celkem se sešlo deset rošťáků a za chvíli všichni zcela dobrovolně vyrazili na start. Někteří šli ve dvojici pod podmínkou, že půjdou na metr přesně (že holky….a stejně to nepomohlo :o)), některé si pod křídla vzala Jitka a jiní se omylem zdrcli do trojice chvíli po startu. Jenom snad David měl smůlu, protože tam byl z kategorie sám a Tomášovi zas nikdo nestačí. Já vyrazila na tréninkovou trať T6. Někde v polovině trati jsem potkala naše tři borce pěkně pohromadě, jak na výletě. Nenápadně jsem prohodila, že by možná mohli popoběhnout, když je to závod. Odpovědí mi bylo pouze: „Proč?“. Za chvíli jsem si řekla, že mají vlastně pravdu a taky jsem se trochu prošla. Ostatně je to vidět na výsledcích. Ani naši borci se moc nepředvedli. Nejlépe dopadl Tomáš Jíra, který obsadil parádní první místo a na druhém byla Majda. Ostatní byli někde kolem poloviny…v lepším případě :o) Protože jsem se na shromaždišti trošku zapovídala, myslela jsem, že už mi dětičky utekly. Nebyl by to ale Matěj a Matěj, kdybych je po půl hodině nepotkala v opačném směru než je metro se slovy, že jdou hledat lítačku, která jim vypadla někde z kalhot. Pomalu jsem se doplazila ke krtkovi, sebrala čtyři rošťáky, vybrala jsem jim slámu aspoň z vlasů, aby mi nedělali moc velkou ostudu a vyrazili jsme k domovům. Na kulaťáku jsem všechny naložila do autobusu s preventivní pohlavkem na cestu, aby moc nezlobili a pánové aby se chovali aspoň trochu slušně :o) Celkově to byly závody pěkné…zvlášť pro ty, kteří na této mapě běželi úplně poprvé a snad se tak každý aspoň něco málo přiučil. Počítám, že sluníčko vylákalo k proběhnutí kolem 150 lidí. Děkujeme Pragovákům za organizaci a bufeťákům za stálý přísun limči :o)" Výsledky.
3.6.- po roce jsme se opět v hojném počtu plavili po Vltavě. Po celou dobu bylo moc pěkné počasí a tak se spousta z nás opálila (spálila). Spali jsme v kempech v Krumlově a Zlaté Koruně. Někteří spali pod širákem (ze soboty na neděli bohužel nešlo pozorovat hvězdy a netopýry, protože nás vyhnala bouřka, škoda!) Trasa plavby se oproti loňsku posunula o kousek blíže k matičce Praze. Start = Český Krumlov, kontrola = Zlatá Koruna, cíl = Boršov. Cvakanců bylo více a jestli se někdo cvaknul, tak to bylo především na diváckém jezu v Krumlově :-). Posádky původně chtěla Jitka rozdělovat tak, že k zadákům (dospělí + možná někdo mladší) se budou háčci losovat anebo budou mít háčci háčkovou volenku. :-) Nakonec na to vůbec nedošlo ... Jaké to tam bylo si můžete přečíst z Danova pera a prohlídnout z Danova mobilu či Markova foťáku. Jaké to bylo loni? Šárčin komentář I., Šárčin komentář II., Danův komentář, Šárčiny fotky ...
- včera měla Anička 1. narozeniny!
29.5.- ve středu velká skupina roztockých závodila ve všem známém lese. V Krčáku. Tak jako každou středu v tuhle dobu jsme byli na dalším závodě PPŽ. Jaké to tam bylo se jistě brzo dovíte od někoho, kdo tam byl či jistě na stránkách Luboše a Toma. Fotky a výsledky: 5. Áňa v HDR, 2. Marie (!) alias Majda v D10, 8. - 10. Adéla B., Adéla D. a Žofka, 1. Tomáš v H10, 6. Filip v H10, 9. - 11. Matěj N., Matěj V. a Filip B. v H12, 5. David v H14.
26.5.- tuto středu (28.5) jdeme v rámci tréninku na PPŽ do Krčáku. Pořádá Pragovka, závody budou pěkné, možná i nějaké ceny se najdou. :- ) Sraz na nádraží v Roztokách v 15:45 (odjezd vlakem 15:53), možno přistoupit v Bubenči v 16:00 nebo se přidat na Roztylech v 16:30. S sebou: věci na běhání, buzolu (tu si vezme zejména Filip B.), svačinku a pití, lístky na metro či peníze na ně. Návrat kolem 19:30 do Roztok. Prosíme o potvrzení, kdo jede a kde ho máme očekávat.
- rozpis tréninků do konce šk. roku: středa 4. 6. trénink v Roztokách v 17.15, středa 11. 6. PPŽ v Tróji, pojedeme na kole jako obvykle. Odjezd vlakem 15:53 z Roztok, středa 18. 6. pořádáme PPŽ v Suchdole, srdečně zveme všechny, včetně Vašich kamarádů, sourozenců, maminek, tatínků atd. Sraz v roztockém háji (jako vždy) od 16:00 nebo kdykoli později. Pro roztocké společný přesun od skautů, středa 25. 6. závěrečný trénink v Roztokách, vyhlášení oddílového žebříčku.
- do 30.5. prosíme o závazné přihlášky na tábor. Termín: 23. 8. (sobota) - 31. 8. (neděle) Místo: Jesenice u Rakovníka, chatky. Kola s sebou. Cena 2900,-.
- dále připomínáme případným zájemcům možnost zúčastnit se 4 denních závodů ve Vidnavě (u Jeseníku) v termín: 14. - 17. 8., jedná se o společnou akci s žactvem Kamenice. Jedná se o velmi pěkné závody v zajímavých terénech. Dopravu budeme organizovat společně vlakem. Přihlášky rovněž do konce týdne.
23.5.- ve středu jsme byli na tréninku na Juliáně. Ve dvou skupinkách jsme běhali linie. V každé skupině byl vždy jeden, který skupině mapoval. Tomáš na trénink nedorazil, jelikož byl s tátou na 2. závodě PPŽ v Hostivaři. Jaké to tam bylo?
21.5.- :-))
18.5.- první letošní áčka a béčka se běžela kousek od Jihlavy, na Čeřínku. Les byl pěkný, tratě taktéž. Počasí v sobotu na opalování, v neděli jsme se sprchovali ... Závody to ale byly pěkné! Spali jsme u Škvorů na chatě. O závodě píše Dan. Výsledky sobota: 28. Vašek :-) Klinkerová D16B, 3. (!) Vojta H18B (dle řečí cestou na závody měl vyhrát :-)), neděle: 6. Vojta H18B, Vašek Klinkerová odjel ráno domů.
- Kanada prohrála ... :-(
15.5.- narodila se Eliška! Jupí! :-)
14.5.- silná roztocká sestava v počtu 11 (!) kusů zavítala na první letošní PPŽ na pražské Babě. Terén je to nelehký. Stejně to letos bylo i s tratěmi a tak všichni kdož dorazili do cíle byli vítězi! Naše úspěchy: 9. Anička D10L, 2. Bára N., 3. Bára P. v D12, 6. Žofka, 7. Adéla D., 8. Adéla B. v D14 (že by běžely spolu? :-), 3. Filip Š. v H10, Tomáš bohužel DISK, 4. Filip B. v H12 (mohlo to být na bednu, kdyby místo do cíle nevyrazil ze sběrky do údolí a zpět :-)), 3. David H14, 14. Vojta P. (v cíli vypadal, že asi brzo umře, ale statečně to dokončil!)
- komunikace Fanda (Republica Checa) v. Juráš (Bolívie) bez cenzury - Fanda: " Ziram, von fakt zije ... ;-) Dnes byl zrovna t(r)est na draze. Puvodne jsem si to prisel zabehnout. Nakonec jsem ale byl rad, ze se nemusim trapit a muzu pocitat kola ... :-D Jinak tak nak normalne. Naka ta prace (od nevidim do nevidim) a kdyz zbude cas, tak i neco jinyho. No neboj, kdybych se nahodou zenil budes prvni kdo to bude vedet ... ;-) Na tabor se tesime! Pojedem tam na dovolenou. Najali jsme si cernochy. :-)) Jo a zacli jsme pestovat novy sport, geocaching. Nechces mi poslat nakou ilustracni fotecku? Treba ten tvuj rozbitej cifernik? :-P Mej se jak chces a nekdy se ozvi! Hasta luego! Paco" Juráš: "No jo, zije... smula, co? =D Ja tu taky zacal neco delat, ale dlouho jsem tam nebyl... takze budu muset znova zacit... =o) O tom, ze jste si najali cernochy z rad mladeze jsem slysel, ale jenom by me zajimalo, jak to vlastne bude probihat... jestli vam budou pomahat, nebo si budete valet sunky a smat se jim pri jejich pokusech nebo jak to vlastne bude =o) Taky jsem nedavno zabrousil na stranky jak Roztocky, tak Kamenicky a cetl jsem si tam o vyprave na kesku =o) Tak muze to byt zajimave zpestreni, hlavne kdyz odpo neni co delat... ale aquapark je lepsi zabava =o) Fotecku sveho rozbiteho ciferniku nemam, tu jsem nebral... ale zase misto toho me tedka postihla jina vec, a to, ze jsem tak trochu nemocny - nejake asi zaludecni potize ci co... od uterka jsem doma, mam kralovsky prujem, obcas zvracim a strasne moc spim... tak 12-16 hodin denne =o) Ale tak uz to ustupuje, takze to snad bude dobre =o) Toz zatim, uzivej si prace a sestrenek a pozdravuj vsechny, ktery potkas =o) El Paceno =o)"
12.5.- tuto středu jdeme v rámci tréninku na PPŽ (Pražský přebor žactva) na Babu. Sraz v Roztokách na náměstí v 16:00. Pražáci případně na zastávce busu č. 116 Žežulka v Šáreckém údolí v 16:32 (autobus jede z Kulaťáku v 16:22, staví tam co autobusy do Suchdola). S sebou věci na běhání, buzolu, pití, svačinu, tramvajenku nebo peníze na autobus. Návrat kolem 19:30. Prosím, dejte nám vědět, kdo pojede - kvůli přihláškám a abychom někomu neujeli. Jitka a Fanda
11.5.- 1. 5. proběhl v pražském Ládví středočeský přebor ve sprintu. Z našich se zde objevil pouze Tomáš. Vyhrál! Výsledky.
- o závodě píše jako vždy i Luboš na svých stránkách.
- na výběrovém středočeském soustředění (2. - 4. 5.) byla Terka, Jitka a Fanda. Bydleli jsme v Doksech a za tréninky jsme vyjížděli na okolní mapy. Soustředění bylo bezva! Jen ta cukrárna chyběla! :-) Výsledky tréninků [xls].
- David L. se údajně v neděli zúčastnil VW Rodinného MiniMaratonu 4.2 km v rámci maratonského víkendu se startem na Výstavišti a cílem na Staromáku.
- Luboš s Tomášem se ve čtvrtek zúčastnili VIPrahlého Bajkonuru. O tom jaké to tam bylo si jistě brzo přečtete na jejich stránkách. Přivezli si brambory!
29.4.- dnes proběhl na Olympu t(r)est na dráze ... na dnešním i minulým chyběl Juráš. Proč? Mail z 17.04.2008 22:21 Předmět: Test na draze ... Text: "Nejak jsem Te tam nevidel! Ses prece v SCM, tak jak to zes tam nebyl?! ;-) Fanda P.S. que tal?" Juráš:"Jeeee, promin, ja jsem tam fakt chtel, ale nemohl jsem, mel jsem zrovna mokry boty =D Juras PS: Ale ziju, mam se dobre, jidla dostatek (blahobytne nabyvam do objemu, mi prijde =D), takze spokojenost, ve skole sice neco delam, ale neni toho tolik jako v Cechach, takze spokojenost jeste vetsi =o) Ted by melo prijit naruseni rutiny, ktera mi tu zavladla, a to v podobe trochy cestovani (jako spravny turista =D). Na Salar de Uyuni (vyschle slanisko, rika se tomu i solna poust =D) a pote do Cochabamby (jedno mesto zhruba uprostred Bolivie). Jinac do tedka jsem tady vlastne jenom chodil do skoly a nejake odpoledni aktivity, vlastne podobne jako v Cechach =o) Taky mam jednu super novinku, o kterou se podelim a to ze jsem tady uz byl okraden =o) To znamena, ze jsem v ramci okradani dostal pres tlamu a pak jsem nemel penezenku, mobil a co me dostalo nejvic, tak jsem byl i bez bryli =D Ale tak, kazda zkusenost je dobra a tohle se mi v Cechach jeste nestalo... vsechno musi byt jednou poprve =o) Jinac, jak se mate vy tam v cizine? Slysel jsem, ze tabor byl predan do rukou mladeze, takze posty hlavnich "sigru" se presunou na mladsi Roztockou generaci =o) A jak presne to bude probihat, do jake miry je to v jejihc rukou? =o) A jak se mas ty? Co sestrenky, nezlobi? =o)"
- Chlebákovy fotky ...
28.4.- Luboš píše o závodě ve Staré Huti ...
- Juráš se ozval z daleké Bolívie (cenzurováno :-): "Hoj hoj =o) Dari se mi dobre, ziju tu a to docela spokojene =o) Na to, jak je to vysoko, tak je tu docela teplo a prekvapive dobry pocasi... a hlavne nadherny vyhledy vsude okolo =o) To jsem taky neco slysel, ze tak po pulce unora, kdy bylo docela teplo, najednou zacal padat snih (pry docela slusne) a na D1 to do sebe vrazilo peknych par(set) aut =o) Tady v La Pazu podle vseho snih nehrozi... to mi prijde trosku ulitli, ale budu jim verit =o) Hehe, tak ten tabor pod jejich vedenim bych chtel docela videt =D Predpokladam, ze i vy tam budete pritomni, akorat nebudete do programu zasahovat, ze? Vypada to, ze se posty "sigru" presunou na mladsi Roztockou generaci, tedy Filipa, Tomase, Mateje apod. =D A kde to bude, to nechavate taky plne na nich, nebo do toho nejak zasahujete? =o) Mno, kazdopadne, rad si o tom pak poslechnu info jak to vsechno probihalo =o) Ja jsem tu ted posledni dobou mel ponekud nezazivny zivot, vlastne jen bezna rutina, ale ted by to melo byt jine, pac s AFS pojedem v pondeli na Salar de Uyuni a pak se skolou do Cochabamby. Cochabamba je jedno mesto zhruba uprostred Bolivie a o Salaru jsi mozna neco slysela... kdyby ne, tak je to vyschle slane jezero, po kterem tam zustala slana poust. =o) Uz jenom fotky v ruznych knihach vypadaji fakt hezky, takze se tam docela tesim =o) Jeste jsem mohl jet na Sajamu, coz je hora (asi 6.500 m.n.m.) na hranicich s Chile, tusim, ale bohuzel se to kryje s Cochabambou a tam me to tahne vic =o) Jinak nevim, jestli jsem psal, ze jsem byl v Sucre, coz je oficialni hlavni mesto, ve skutecnosti nekolikrat mensi nez La Paz =o) Docela se mi tam libilo, bylo tam teplo a centrum mesta je fakt hezke - mestu se prezdiva bile, a to prave proto, ze vsechny domy jsou natrene na bilo =o) Jeste jsme v ramci toho jeli do jedne indianske vesnice, Tarabuco, kde zrovna probihal karneval. To bylo taky zajimavy, akorat tam byla spousta cizincu (jako my =D), takze to tomu tak trochu ubiralo na sile zazitku, ale kazdopadne moc a moc hezke =o) Vec, ktera se mi tam libila asi nejvic bylo Muzeum indianske kultury, ale bohuzel jsme nemeli dost casu to projit vsechno poradne... takze doufam, ze se tam budu moct vratit =o) A jeste mam jednu vtipnou zpravu, aby to nebylo vsechno tak jednotvarny =o) Uz jsem tu byl dokonce i okraden =D to znamena, ze kdyz jsem se vracel vecer domu, tak se ke me pritocil nejakej typek a zacal mi vytrhavat penezenku... tak jsem se ohradil a trosku branil, takze vybral jednoduche reseni a to, ze mi dal pres cenich a pak okradl tak jako tak =D Takze mi sebral mobil, penezenku a to, co me nastvalo nejvic, tak ze mi ten sulin cornul i bryle =D A jak se dari tam u vas v dalavach? =o) Co zivot, zavody, Jirka Paroubek? =D Ja se zatim loucim a omlouvam se, ze jsem tak dlouho nenapsal... trosku jsem zapomnel, ze mam nejakej mail, kterej bych mel vybirat =o) Papa, moc pozdravuj vsechny a at se dari =o) Juras"
27.4.- nevídaných 11 roztockých borkyň a borců se v sobotu objevilo na dalším středočeském žebříčku. Pořádala Sparta na mírně bloudivé mapě u Staré Huti. Centrum bylo u památníku Karla Čapka. Bylo docela pěkně a tak jsme se váleli na louce u rybníka. :-P Výsledky: D14 10. Adéla D., 11. Adéla B., 12. Žofka, H10 1. Tomáš, 13. Jáchym, H12 8. Matěj V., 11. Matěj N., 13. Filip, H14 6. David, H18 1. Vojta, T4 11. Sylva.
25.4.- jsme "slavný": ... "Zásluhou" oddílu ROZ byly plně vyčerpány všechny rezervy map v kategoriích D12 a H14. Pokud by se někdo chtěl dohlašovat do těchto kategorií, prosím dejte vědět mailem nebo telefonicky, abychom mohli potřebný počet map včas dokreslit. ...
24.4.- Luboš píše o Přeboru škol a o víkendovém závodě v Pochválově
23.4.- Jitka: "Olympiády škol v OB, která proběhla za krásného slunného počasí na rozvetlém Petříně, se zúčastnilo neobvykle početné pole roztockých borců. A získali i neobvyklý počet medailí (a věcných knižních poukázek :-): 2. Tomáš J. v kat. HII, 2. Bára P. a 3. Bára N. v kategorii DII, 2. Matěj N. v kat. HIII, 2. Adéla B. v kat. DIV. Blahopřejeme! Někteří, ač jinak značně ramennatí borci (nejmenovaný F.B.) si v rámci závodu prohlédli též Pražský Hrad, Strahovský klášter a Malou Stranu. Terka si zase pro změnu vzala špatnou mapu (už by z toho mohla pomalu vyrůst). Všem ostatním děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a těšíme se nashle příště! Bára N. nastupuje spolu s Filipem B. příští rok na gymnázium Nad Štolou a Bára P. si může vybrat, zda půjde na PORG či na Keplerku. My ale víme, že půjde určitě na Keplerku, která je proslulé hnízdo orientačních běžců!"
- v sobotu se běžel další středočeský žebříček za pořadatelství Slaňáků (neplést se slaňáky na skalách ;-). Běželo se v tradičním Pochválově. Na závod vyrazili Matěj N., Matěj V. a Vojta. Ten ale vyrazil na závody společně s Jendou a busem Tretry. Tedy ... nakonec jim ujel! :-)) Tak je musel zachraňovat Fanda na trase Horoměřice-Roztyly-Pochválov. Start nakonec všichni v pohodě stihli. Výsledky: 1. Tomáš H10 (!) - přeborník středočeské oblasti na krátké trati, 12. Matěj N. a 13. Matěj V. v H12, 1. Vojta v H18 (taktéž přeborník). ... no a Fanda? S vypůjčeným voňavým KAM dresem Gábiny by to jistě šlo velice dobře... Bohužel si ale vůl vzal dámský popisy D21L(!!) a tak se není co divit, že vynechal 3. kontrolu ... :-(
- fotky z vyhlášení středočeského přeboru na krátké a klasické trati
17.4.- Jitka: "o víkendu se celkem početná skupinka roztockých borců zúčastnila prvního dvojzávodu středočeského žebříčku. V sobotu se někteří nechali nalákat na krásné medaile za Přeborníka Středních Čech, které ale bohužel zůstali doma. Nebojte se, nepřijdete o ně! Stali se z nás lovci Kešek!! S vypůjčenou GPSkou jsme bez zaváhaní odhalili první poklad - kešku - nedaleko romantického zatopeného lomu u Bedlna. (Tedy přesněji - po hodině bloudění a hledání se Vaškovi N. podařilo GPSku zprovoznit, pak už to šlo lehce). V neděli jsme pak sebrali další, úplně skvělou, nedaleko 900 let starého dubu, který nás muselo objímat sedm, v tajemném lese plném staletých obřích stromů pod hradem Petrohradem. V keškách jsme zanechali kalendáříky Mistři :-) V sobotu večer jsme pak prozkoumali místo našeho letního tábora v Jesenici - Kunějky jsou samozřejmě mnohem krásnější, ale taky to ujde. Zase má každá chatka svoji sprchu. Sobota: náročný dlouhý závod v žulových balvanech u Tisu prověřil malé i větší. Výsledky: D14 Adéla B. 3. místo v přeboru Středočeské oblasti, celkem 8., 15. Adéla B., D16 5. Tereza (3. místo v Přeboru), H10 8. Jáchym Puš (premiéra), Tomáš bohužel nenašel jednu kontrolu a byl disk, H12 6. Filip B. (2. místo v Přeboru). Neděle: H10 1. Tom (blahopřejeme), D16 9. Terka."
31.3.- Jitka naléhala, ať to zveřejním. Tak tak činím. V neděli se v Roztokách konala Kuličkiáda se silným zastoupením roztockých orienťáků. A přinesla úspěchy: 9-15 let: 1. Jirka Povolný, 2. Terka, dospělí: 3. Fanda. Možná bychom měli zvážit změnu sportu ... :-))
- nezapomeňte, že je zítra Apríla! ;-)
29.3.- fotky od Lucky z únorového soustředění v Prášilech.
17.3.- Tomáš s Lubošem byli v sobotu na Jarních skálách. Proč byl Tomáš DISK?
16.3.- výsledky PZL, 9. 2., Už zase ovčínek, 25. Tomáš a 26. Luboš v C. 16. 2., Dotyk medusy, 3. Vašek, 9. Jitka v B, 13. Tomáš, 14. Luboš v C.. 17. 2., Podhradská tůň, 14. Jitka, 25. Vašek na dlouhé trati.
- o víkendu začala Jarním pohárem další sezona orientačních běžců. Z našich se na závodech objevil pouze Vojta. Mající zaracha za "výborné" výsledky ve škole (sorry Vojto, nemám sem co psát ;-) přijel pouze na neděli. Štafety mu sedly. Běžel nefarstovaný úsek a tak se zkušeně zavěsil a posunul kamenickou štafetu o 3 místa kupředu. V sobotu bylo pěkně a tak jsme si odpoledne zpestřili nestartujícím Fordem a návštěvou bazénu. V neděli už tak hezky nebylo, ale měli jsme šanci se těsně před cílem umýt v potoce ... :-D.
5.3.- Filip Brodský na některém z minulých tréninků jen tak mimochodem prohodil "Nesnáším orienťáky". "Tak proč sem teda chodíš?" "Protože jsou dobrý ceny za žebříček..."
- nová anketka!: tak Juráše jste odepsali (většina hlasů pro je od Tomáše R., přiznal se. Že by mu chyběla konkurence??)
- BULVÁR: Neuvěřitelné - Šárka V. spolu s Honzou V. se prý zúčastnili LOBů na Mísečkách. A pak že prý Šárka nesnáší běžky!
- BULVÁR: Zuza S. a Andy S. byly prý na návštěvě v Čechách. Záměrně si vybraly týden, kdy měli všichni jarní prázdniny, aby nemusely na trénink. Další úterý pak zbaběle trénink vysrabily s odůvodněním, že musí na letiště. Přitom by to ale krásně stihly, protože letadlo jim letělo až v půl osmé!
- BULVÁR: S blížící se jarní sezónou se tréninková morálka dorostu začíná limitně blížit nule. Na posledním tréninku byl už jen Vašek N. :-(
6.2.- BOLIVIA NEWS: Jitka: "Ahoj Juráši, tak jake jsou první dojmy?? Nezapomeň si mě přidat na cc až budeš rozesílat zpravodajství! Jo, zapomněla jsem ti vrátit tu stovku tehdy za ty rohlíky :-) tak jí máš u mě schovanou a kdyby ses snad náhodou vrátil, tak ti ji předám. Všiml sis, jakou pramalou důvěru v tebe členové KAM-ROZ vkládají (viz anketka na roz.ini.cz) měj se, vzpomínáme na tebe se slzou v oku! jitka" Juráš: "Hola hola =o) Tu stovku nemusis drzet v pameti, ber to jako sponzorstvi =o) Kazdopadne vtipna byla uz cesta, kde kazde letadlo znamenalo zpozdeni a kazde letiste domlouvani rukama nohama =o) a kdyz uz konecne dorazim do Santa Cruz, kde jsem mel mit uvodni orientaci, tak jen jsem vystoupil, tak ke me skocili, ze nestiham letadlo do La Paz =D to nakonec vsem ulitlo, pac ty mista mezitim prodali jinym, aspon tak jsem to pochopil =o) Anyway, kdyz jsem se dostal do La Paz, tak s vyskou problemy nemam, jenom, kdyz hraju fotbal =o) ale zase vtipne je, ze mi poslali spatnou prihlasku, k jiny rodine, takze jsem prijel k nekomu, koho jsem vubec neznal - na fotu je tata, mama, mladsi bracha a pak je jeste jeden, kteremu je take 16 a pojede takza dva tydny do Australie =o) ale jsou sympaticky a La Paz je nadherny mesto s nadhernym zivotem a obyvatelema... Ted je tu zrovna karneval, takze je vsude hodne barev, hudby a veseli a vypada to naprosto uzasne =o) Proste prvni dojmy jsou velmi kladne a hodne nadsene =o) Pozdravuj za velkou louzi a uzivejte si =o) Juras"
29.1.- kdo to ještě neví, tak Juráš posledního ledna odlétá za moře. Do Bolívie. Jede se tam učit španělštinu, vyrábět červené krvinky a koku :-). A samozřejmě propagovat náš nejoblíbenější sport :-). Držme mu palce, ať se mu tam líbí a ať se v pořádku vrátí mezi nás ... (zatlačit slzu :-)
28.1.- Dan se nebál a připravil moc pěknou PZL. Zejména první část tratě A, která se běžela na lehce nečitelné staré mapě přes louky a lesy, kde člověk dost přemýšlel, kde to tak asi může být :-)) byla typickou pěknou zimní ligou. Dalším pěkným momentem byla vypečená kontrola X, která roztrhala závodní pole mezi úspěšné a méně úspěšné. Běželo se v neděli z Velkých Popovic a tak pro vítěze čekaly pěkné tekuté ceny ;-). Výsledky našich: 4. Žofka se Sylvou, 7. Luboš, 8. Tomáš (všichni kategorie D), 17. Jitka v béčku. Web závodu.
26.1.- v pátek v Kamenici v kultůráku proběhl za vysoké účasti místních orienťáků dlouho očekáváný ples sportovců. I my měli jako zástupci spřáteléného oddílu nějakou tu účast: Juráš (loučící se na delší dobu s pobytem v ČR), Jitka s Vaškem a Fanda. Všichni tančili co to šlo. Ostopět. V sále se tak kouřilo pouze z tančících, jelikož byl ples již druhý rok nekuřácký(!). Jedním z vrcholů byla opravdu bohatá tombola. Někteří měli štěstí a něco vyhráli (Fanda pytlík bonbónů :-)). Milan má ale určitě štěstí v lásce, protože z dvaceti koupených kupónů nevyhrál ani Ň. Domů jsme šli kolem půl třetí! Ples se vydařil! Jak to tam vypadalo?
- minulou neděli se běžel další závod PZL, Zpátky na Aglaiu. Pořádáli Tomáš s Tondou a dle všeho to byl zajímavý závod. Výsledky nakonec málem nebyly, protože vítr pořadatelům rozfoukal průkazky. Zlatej sportident. :-) Na závodě byli Tomáš s Lubošem, Jitka a Vašek. Fanda to vysrabil. :-( Jitka běželá áčko (!) a skončila těsně za Vláďou (pozn. red. Kdo je to Vláďa Mezník? Sorry Vláďo, měl jsem nějakou dobrou náladu, tak mě napadnul tenhle šprým ... ;-)) a kousek před Magdou. Tomáš byl 18. a Luboš kousek za ním 19. Oba běželi céčko. Jejich dojmy.
19.1.- fotky z nočáku v tělocvičně a fotky ze soustředění na chatě Žalý.
18.1.- Jitka ještě píše k soustředění: "A zapomněl jsi, že v pátek večer jsi usnul jen ty! Holky jezdily sjezdovku a kluci hráli pinčes. Do neděle prosím doplň: V neděli jsme vyrazili směrem Kněžická chalupa učit se bruslit na "super stopy", které tam ale bohužel nebyly. Přesto odhodlaní žáci, žákyně a jedna dorostenka s nasazením veškerého úsilí během deseti minut ušlapali bruslicí plácek tak dobře, že se to poté všichni zájemci během hodiny docela obstojně naučili. Neuvěřitelné. Teď jen zbývá to obden hodinu trénovat, že :-)"
13.1.- minulý víkend jsme vyrazili na lyžařské soustředění na chatě Žalý. Chatu Žalý už velice dobře známe, byli jsem tu totiž na našem vůbec prvním lyžařském soustředění v roce 2002. Po cestě autobusem nás čekala ještě patálie s výstupem na chatu. Leží totiž přímo nad sjezdovkou v Herlíkovicích. Rozhodli jsme se pro výstup pomocí vleku. Jelikož ale hrozilo, že by někteří s baťohama nevyjeli, tak jsme znásilnili několik okolo jedoucích sjezdařů, kterým jsme vnutili své batohy. :-) Po ubytování jsme šli spát. Ráno jsme vyrazili na výlet na Rovinky přes rozhlednu Žalý (návštěva bufetu :-). Ještě než jsme sestoupili na Rovinky pro palačinky, čajíky, a podobné laskominy, tak jsme se věnovali výuce klasické techniky. Jak se dalo čekat, bufáč nás nezklamal. :-P Cestu zpět jsme si zpestřili menší oklikou a jízdou ledovými koryty přes šutry. :-( Večer proběhl CHOB (chatový OB) zahrnující celkem 4 patra, ping-pong a jízda na klouzácích po sjezdovce. Co se dělo v neděli, tak na to se zeptejte Jitky ...
- soustředění dorostu o tomto víkendu proběhlo na legendární chatě Zdravotníku v Rokytnici nad Jizerou. Do Rokytnice jsme přijeli společně s lidmi z fyzikálního ústavu, kteří byli tak hodní a vzali nás s sebou. Večerní výstup na chatu přes sjezdovky pod hvězdnatou oblohou jistě udělal radost. Samotný výstup byl naštěstí bezproblémový. Potom co jsme chvíli oblézali chalupu, abychom našli ukrytý klíč jsme chalupu obsadili a snažili se jí alespoň trošku ohřát. Úplně se to nepovedlo, jelikož některým v noci byla zima. Sobotní program byl jasný. Vyrazit na Ručičky, kde začínali tratě. Celý den jsme kroužili po tratích se zastávkou v Harrachově, kde jsme si dali psa na paprice a řízečky. :-P Řízečkům předcházela Fandova prošlápnutá lyže, který se slovy: "Neplužit!" úplně neustál sjezd. :-)) Potom už jen horolezecký výstup na žlutou, výstup na Čertovu horu a pak domů. Den jsme zakončili hrou o kachnách, která se velice podobá Bangu! V neděli bylo velice pěkně (tak bylo i v sobotu) a tak jsme přes Dvoračky vysupěli na hřebeny. Bylo naprosté azuro. Když už jsme měli dost kýčů, nezbývalo než dorazit na Voseckou, kde jsme si dali oběd. Poté již jen sjet na chalupu, uklidit a domů ...
-23. 6. se konal sprint v Praze na Hůrce. Z našich dorazil mimo jiných Juráš. Kromě závodění (1. v H16), taky pořádal. Dále tu byla Adéla D. (8. D12), David (4. H12). Web závodu. Na závodě došlo i na vyhlášení celkových výsledků Pražského poháru žactva: 8. Edita D12, 9. Adéla D. D12, 11. Kristýna D12, 14. Adéla B. D14, 1.! Tomáš H10, 7. Filip H10, 16. Jirka H10, 13. Matěj V. H12, 14. Matěj N. H12, 16. Vojta H12, 17. Martin H12. Stránky Pražského poháru žactva.
-víkend byl završen třetím závodem v Řevničově. Juráš s Vaškem chtěli porazit Fandu a proto se přihlásili do H21L. Bohužel nevěděli, že Fanda nepoběží. Snad to bylo i pro Fandu dobře. :-) Juráš totiž zaběhl velice pěkně. Skončil 8. Tomáš pokračuje ve své úspěšné sérii (2. H10). Na závody taky zavítala Adéla D. (7. D12). Výsledky jsou na slánském webu.
- Ulítlá Kristýna se nezdá...